Hoe kan je het beste met affiliate marketing beginnen?

mrt 31, 2020 | Affiliate Marketing

Hoe kan je het beste met affiliate marketing beginnen?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om te begrijpen wat affiliate marketing is en moet je gaan nadenken over hoe je het wilt gaan inzetten. Hier ga ik vertellen met welke affiliate marketing je kan beginnen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Welke programma’s zijn het beste voor een beginner?

Wat is affiliate marketing?

Wanneer je googeled op affiliate marketing, kom je bij de volgende betekenis.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.

Het komt er dus op neer dat jij als partner de producten van een merk (de adverteerder) gaat promoten en wanneer daar een verkoop uit voort komt, dan wordt jij daar voor beloond. Er zijn verschillende manieren van belonen. Meestal krijg je een klein percentage van de aankoop, andere keren krijg je een vast bedrag per verkoop.

Hoe kan je affiliate marketing gebruiken?

Er zijn verschillende manieren hoe je affiliate marketing kan gebruiken. Je kan namelijk producten promoten in nieuwsbrieven, blogartikelen, op social media en op Pinterest. Eigenlijk is alles mogelijk wanneer je een product promoot.

Elk programma heeft zijn eigen richtlijnen met wat wel en niet mag. Zo mag je bijvoorbeeld de producten van Etsy of Ikea niet promoten op Pinterest. Je moet je aan zulke richtlijnen houden wanneer je je aanmeld voor een affiliate programma. Hoe je je daaraan moet houden wanneer je je aanmeld voor een affiliate netwerk, dat is de vraag. Dat is een beetje een grijs gebied,

Wat zijn affiliate netwerken?

Een affiliate netwerk is een platform wat verschillende affiliate programma’s aanbiedt. Bij sommige affilliate netwerken hoef je je enkel bij het netwerk aan te sluiten en kan je daarna gebruik maken van alle programma’s die zij aanbieden. Bij andere netwerken moet je je alsnog aanmelden voor alle losse merken.

Je hebt bijvoorbeeld Awin, een bekend internationaal affiliate netwerk. Via Awin kan je je aanmelden voor de affiliate programma’s van Bever, Decathlon en Etsy. Een voorbeeld van een affiliate netwerk waarbij je meteen gebruik maakt van alle merken is Magiclinks.

Hoe maak je de keuze voor een Affiliate netwerk of programma?

Je kan je keuze om je aan te melden bij een affiliate netwerk of programma laten afhangen van een paar factoren.

  • Wat voor een soort programma’s zoek je. Wanneer je bijvoorbeeld veel kleding gaat promoten, dan is het gunstig om je aan te melden bij Shop Style Collective. Zij focussen zich vooral op fashion influencers. Wanneer je meer richting de DIY of knutselachtige producten gaat, kan je je beter aanmelden bij Awin, aangezien Etsy daaronder valt. Wanneer je vooral Nederlandse producten wilt promoten, kan je je aanmelden bij Bol.
  • Sommige affiliate netwerken hebben een aanmeldgrens. Bij Magiclinks moet je bijvoorbeeld of een blog hebben of 100 volgers op Pinterest.
  • Ga je je vooral op Nederlande of Engelse producten richten? Wanneer je je op de Nederlandse markt richt, is Bol handiger. Voor de Amerikaanse markt kan je je beter op Amazon focussen.
  • Hoelang de cookies geldig blijven. Bij Amazon moet namelijk de aankoop binnen 24u na de klik op de link zijn om er aan te verdienen. Die 24 uur is erg kort. Wanneer je weet dat een aantal producten goed gaan verkopen, hoeft dat niet uit te maken.

Bekijk hier de grote lijst met affiliate marketing programma’s.

Welke programma’s moet je mee beginnen?

Als blogger

In mijn ogen hangt dit af van of je een blogger bent of niet. Wanneer je namelijk een blog hebt, is het makkelijker om aanvragen te doen voor een affiliate marketing. Wanneer je een blog hebt, kan je Linkpizza aanvragen. Je installeert de plugin op je website en dan worden alle links die je hebt staan, automatisch affiliate links. Je draagt een klein percentage af, maar het scheelt je een hoop werk. Dan kan je je focussen op het schrijven van content gericht op verkoop, zonder ook nog eens allerlei links aan te maken.

Zonder blog

Wanneer je geen blog hebt, dan hangt het af van hoe en wat je wilt gaan promoten. Magiclinks is het meest toegankelijk wanneer je geen website hebt. Je kan je aanmelden wanneer je 100 volgers op Pinterest hebt. Ze hebben een hoop brede merken die je kunt promoten, maar richt zich vooral op de Engelse markt.

Wanneer je je vooral op digitale producten wilt richten, dan raad ik aan dat je je aanmeld bij Creative Market. Dat is voor mij al jaren de grootste inkomstenbron van mijn Pinterest affiliate marketing. Je kan dan producten als website templates, instagram templates of resume designs verkopen. Er zijn een hoop digital producten die mensen in deze tijd kopen.

Hoeveel programma’s moet je je voor aanmelden?

Er zijn een heleboel programma’s out there. Je kan je voor alles aanmelden, maar de kans is aanwezig dat je dan vergeet dat je je hebt aangemeld en dus ook nooit de eventuele inkomsten zal claimen. Daarnaast is het moeilijker om te focussen op meerdere programma’s. Ik zou aanraden om met 2 of 3 programma’s te beginnen. Op die manier kan je je focussen en ben je niet afhankelijk van één programma.

Conclusie: Mijn favoriete programma’s om affiliate marketing mee te beginnen zijn Linkpizza, Magiclinks en Creative Market. Sluit je aan bij deze affiliate programma’s en begin met geld verdienen.

Pin it

Hoe kan je het beste met affiliate marketing beginnen? Hier lees je welke programma's het beste zijn en waar je rekening mee moet houden! Wil je als blogger affiliate marketing toepassen of wil je pinterest marketing doen? Begin dan nu en hier! #pinterestmarketing #affiliatemarketing #geldverdienen

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #76: een zonsopkomst en SUP-bord - […] Hoe kan je het beste met affiliate marketing beginnen? […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.