Hoe werkt Affiliate Marketing

dec 4, 2018 | Affiliate Marketing

Hoe verdien je geld met affiliate marketing

Affiliate Marketing is een fijne manier om passief inkomen te verdienen. Om geld te verdienen met Pinterest, moet je eerst begijpen wat Affiliate Marketing is. In dit artikel zal ik uitleggen wat Affliate Marketing is en hoe je het zou kunnen inzetten.

Wat is Affiliate marketing?

Affiliate Marketing geeft een soort partnership weer, tussen jou en een product of merk. Wanneer er mensen via jou een product aanschaffen bij een bepaalde partij, dan krijg jij daar een klein percentage over. Je promoot dus een bepaald product en merk en wanneer iemand anders naar aanleiding van jouw link iets aanschaft, krijg jij daar een beloning over. Er zijn verschillende affiliatie bureau’s, zij vertegenwoordigen meerdere merken waar jij mee zou kunnen samenwerken. Je kan je dus het beste inschrijven bij verschillende bureaus.

Wat moet je nog meer weten over Affiliate marketing?

Google scoort je website op hoeveel het bijdraagt aan het world wide web. Alle links die jij plaatst, dragen daar aan bij. Wanneer jij betaald krijgt om bepaalde links te plaatsen, maakt het je website niet zozeer betrouwbaarder voor Google. Het is dus belangrijk dat jij Google laat weten welke links organisch zijn en welke niet. Dat doe je door middel van een no follow. Voeg rel=”nofollow” toe in je link. Je kan hier uitleg vinden hoe dat moet. Google herkent dus de links die je plaatst en wanneer jij ze niet als no follow merkt, dan zal je daar op afgestraft worden.

Wat zijn de beloningen en wanneer krijg je uitbetaald?

Per programma is het anders wat je verdiend. Soms krijg je uitbetaald per sale die je maakt, soms krijg je een percentage van het uitgegeven bedrag en een enkele keer krijg je uitbetaald per klik.

Het hangt per programma af hoeveel geld je verdiend moet hebben om uitbetaald te krijgen. Het ene programma heeft een uitbetaaldrempel van 25 euro, de ander van 15.

Welke Affiliate marketing partijen zijn er in Nederland?

Welke partijen hebben eigen programma’s?

Als je benieuwd bent of een merk een affiliate programma heeft, kan je altijd zoeken op

+ affiliate program in Google.

Welke programma’s raad ik aan?

Hoe gebruik je het?

Je kan affiliate marketing op verschillende manieren gebruiken. De meest voorkomende manier is toch wel om het te gebruiken in Blogartikelen. Ook daar zijn nog verschillende manieren hoe je het kan gebruiken. Denk aan reviews, verlanglijstjes, een product wat je noemt in een weekoverzicht.

Ook in nieuwsbrieven wordt er vaak gebruik gemaakt van affiliate marketing. Ik stond laatst bij een nieuwsbrief geabonneerd doe was opgezet puur om een cursus van een andere online entrepreneur te promoten. Soms kunnen de percentages die je verdiend voor het promoten van bepaalde cursussen erg hoog liggen, waardoor het rendabel is om daar een hele mailing voor op de zetten.

Ook op Pinterest wordt er een heleboel gebruik gemaakt van linken naar producten met affiliate links. Dit zal ik binnenkort ook uitlichten in mijn veerlez leert serie.

Welke andere tips heb ik voor je?

Maak een overzichtelijke spreadsheet met alle informatie. Als je een spreadsheet hebt met een overzicht van welke programma’s je bij aangesloten bent, op welke pagina je je smartlinks kan maken en welke links goed werken, dan maakt dat je werk heel veel makkelijker.
Pretty Link Lite. Dit is een plugin die je kan gebruiken om mooie affiliate links te maken. Dit is vooral handig als je vaker naar bepaalde shops linkt. Ik zou bijvoorbeeld veerlez.nl/bol kunnen aanmaken voor een directe link naar bol.com. Een mooie link gebruiken heeft meerdere voordelen. Je bezoekers zullen zo’n link sneller vertrouwen, omdat het mooier oogt dan de gemiddelde affiliate link. Daar komt ook nog eens bij dat het voor jezelf ook makkelijker is om te onthouden, dus het maakt het linken voor jezelf ook makkelijker. Je moet wel opletten hiermee, want er zijn bepaalde programma’s die zulke links niet accepteren, zoals bijvoorbeeld Amazon.

Gebruik jij Affiliate Marketing voor je blog?

Pin it
Hoe verdien je geld met affiliate marketing

Deze post bevat een affiliatelink.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.