Waarom is Creative Market het beste affiliate programma?

jan 16, 2019 | Affiliate Marketing

Creative Market is het beste Affiliate Programma om een Passief Inkomen te verdienen via Pinterest. Hoe verdien je geld via Pinterest? Waarom zal je daar Creative Market voor gebruiken? Je leest hier alle tips hoe je geld verdiend met Pinterest via Creative Market

Creative Market is een affiliate programma met een behoorlijke niche. Het verkoopt alleen maar digitale producten. Je kan er terecht voor WordPress Themes, Fonts, CV templates, noem maar op.

Voor mij is Creative Market het best lopende affiliate programma en dat komt door een aantal redenen.

Hoge Conversie Rate

Je krijgt een jaar lang 10% van de uitgaven van een nieuw door jou door gewezen klant. Veel producten, zoals een CV kosten tussen de 10-20 euro, dus dan krijg je 1-2 euro. Maar wanneer iemand een WordPress Theme van 60 euro koopt, krijg je opeens 6 euro. Dat kan best snel oplopen.

In het voorjaar van 2020 is de commissie verhoogd naar 15%, dit komt omdat ze de cookietijd van 365 dagen hebben terug gebracht naar 30 dagen. 

 

 

Op elke pagina staat je affiliate link

Op elke pagina is je eigen affiliate link terug te vinden. Met de Pin it buttons, kan je ook direct pinnen met je eigen link. Het is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk om snel verschillende dingen te pinnen.

Juiste formaat foto’s

Veel producten hebben ook meerdere foto’s. Vaak kan je die vinden door op de eerste foto te klikken. Dan opent zich een nieuw scherm met alle foto’s die bij het product horen. Ik ga deze altijd even door om te controleren of er een verticale afbeelding bij zit. Wanneer dat zo is, dan kan je weer met de Pin it button deze afbeelding met jouw affiliate link pinnen.

Keyword inspiratie

Elk product krijgt een aantal tags mee, deze vind je wanneer je naar beneden scrollt. Deze tags gebruik ik altijd als inspiratie om mijn pin goede zoekwoorden mee te geven.

Blogs

Creative Market heeft ook een eigen blog, je kan ook je eigen affiliate link maken van blogposts. Zo trek je dus nog meer mensen naar Creative Market met de kans dat ze iets gaan kopen. Ik geloof nog steeds dat blogposts beter werken dan producten. Dus dit is zeker iets om even tijd voor te investeren.

Je kan achter elke link van Creative Market je eigen stukje code toevoegen. In mijn geval is dat:
?u=veerlez

Dit plak je achter elke url. Bij de blog pagina’s staat niet automatisch je eigen affiliate link, dus die moet je dan toch even zelf toevoegen. Dit kost iets meer werk, maar is zeker de tijdsinvestering waard.

 

 

Pin it

Creative Market is het beste Affiliate Programma om een Passief Inkomen te verdienen via Pinterest. Hoe verdien je geld via Pinterest?  Waarom zal je daar Creative Market voor gebruiken? Je leest hier alle tips hoe je geld verdiend met Pinterest via Creative Market

 

1 Reactie

  1. Jada

    I spent a lot of time to locate something like this

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.