7 fouten bloggers maken met Pinterest

mrt 6, 2019 | Bloggen

7 fouten die alle bloggers maken met Pinterest. Welke fouten maak jij? Hier de lijst met fouten en ook de oplossingen!

Veel bloggers laten een hele hoop kansen liggen met betrekking tot Pinterest. Door Pinterest actief in te zetten als marketingtool, kan je je traffic in korte tijd verdubbelen. In dit artikel worden de 7 meestgemaakte fouten aangedragen en ook opgelost. Welke oplossingen kan jij implementeren om meer traffic te krijgen? Je leest het hier.

Op je blog

Fout 1: Geen verticale afbeeldingen

Bloggers zijn gewend om veel afbeeldingen in hun artikelen te plaatsen, maar bij voorkeur gebruiken ze zoveel mogelijk horizontale afbeeldingen. Dit is een gemiste kans. Pinterest werkt het beste met afbeeldingen met ratio 2:3, dit zijn dus verticale afbeeldingen. Vierkante afbeeldingen worden steeds populairder door het succes van Instagram, maar wie plaatst er tegenwoordig nog vierkante afbeeldingen op hun blog?

Oplossing: Sluit elk artikel af met een verticale afbeelding. Bij voorkeur met tekst in de afbeelding om beter gevonden te worden op Pinterest.

Fout 2: Geen pin it plugin

Soms is het heel moeilijk om iets te pinnen vanaf een website. Wanneer er geen deelicoontjes onder het artikel staan of er geen pinterest plugin gebruikt wordt, moet je handmatig pinnen. Dit zorgt bij veel pinterest gebruikers voor irritatie en dan laten ze het liever zo. Zorg dus dat je pinnen zo makkelijk mogelijk maakt voor je bezoekers.

Oplossing: Installeer de jQuery Pin It Button for Images plugin. Hiermee onstaat er een Pin it hover over je afbeeldingen heen en kan iedereen met 1 klik elke afbeelding van je website pinnen. Je kan ook instellen dat bepaalde pagina’s niet gepind kunnen worden.

Fout 3: Geen deelknoppen

Dit gaat eigenlijk verder op het vorige punt. Je kan het beste zoveel mogelijk deel opties op je blog hebben. Zorg dat je onder elk artikel deelknoppen hebt. Mensen delen het liefst artikelen op Facebook, Twitter en Pinterest. Realiseer je dat wanneer je artikel via de deelknop gedeeld wordt, de uitgelichte afbeelding hierbij gebruikt wordt. Zorg er dus voor dat deze een goede ALT omschrijving heeft, want deze tekst wordt automatisch bij je pin gebruikt.

Oplossing: Bekijk of je via Jetpack of je Thema deelopties kan activeren. Anders zijn er verschillende plugins om deelknoppen onder je artikelen te krijgen.

Op Pinterest

Fout 4: Onregelmatig pinnen

Pinterest is een ideaal medium om om traffic naar je vlog te krijgen. Door zelf actief gebruik te maken van Pinterest, zorg je ervoor dat jouw pins ook vaker laten zien worden in andermans smartfeed. Zorg dus dat je regelmatig pint. Ookal pin je 1 pin elke dag, er zit een consistentie in die Pinterest wil zien.

Oplossing: Pin regelmatig. Wanneer je geen tijd hebt, kun je ook Tailwind gebruiken om voor je te pinnen. Met deze inplan tool kan je makkelijk nieuwe content vinden en installen dat deze automatisch voor je pint.

Fout 5: Geen bord voor je eigen artikelen

Je wilt natuurlijk met je Pinterest account mensen naar je blog trekken. Je wilt dit zo makkelijk mogelijk maken voor de bezoekers. Bundel daarom al je artikelen in 1 Pinterest bord. Dit zorgt dat iedereen die op je profiel komt, in één oogopslag al je artikelen zien en sneller naar je website zullen gaan.

Oplossing: Maak een bord voor jouw blog en pin alle pins die naar je website leiden op dit bord. Zet dit bord bovenaan op je Pinterest profiel, want de borden die bovenaan staan worden over het algemeen het best bekeken. Zorg ook dat je dit bord vooraan zet in je Uitgelichte Borden.

Fout 6: Geen Zakelijk Account hebben

Wanneer je Pinterest voor je blog gebruikt, is het het slimst om een zakelijk account te hebben. Hiermee krijg je in een handomdraai namelijk opeens statistieken te zien, de mogelijkheid tot Promoten van pins en Rich Pins. Dit zijn allemaal voordelen waar je niet heel veel voor hoeft te doen.

Oplossing: Maak een zakelijk account aan. Ga naar Instellingen > Account instellingen > Accountwijzigingen en selecteer hier zakelijk account. Na waarschijnlijk 36 uur krijg je inzicht in je statistieken.

Fout 7: Geen borden hebben die bij je blog passen

Denk er eens goed over na wat je eigenlijk post op Pinterest. Heeft dat raakvlakken met je blog of is je pinterest account meer privé? Je kan er voor kiezen om je persoonlijke borden op Verborgen te zetten. Dan kan je er nog steeds op pinnen, maar zal het niet zichtbaar zijn op je profiel. Kijk goed naar de borden die je hebt. Geven je borden je de ruimte om je eigen pins op veel verschillende borden te pinnen? Je wilt tenslotte dat je pins veel gezien worden. Analyseer ook de groepsborden waar je op zit.

 

 

Bewaar op Pinterest

7 fouten die alle bloggers maken met Pinterest. Welke fouten maak jij? Hier de lijst met fouten en ook de oplossingen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.