Hoe begin je een blog?

jan 30, 2019 | Bloggen

Wil je beginnen met bloggen? Hier vind je een stappenplan om te beginnen met bloggen

Je kan een blog beginnen om veel verschillende redenen. De één begint zijn blog om zijn ervaringen te delen, de ander om kennis over te dragen. Soms beginnen mensen bewust een blog om geld te verdienen.

Eigen ervaring
Ikzelf ben veerlez begonnen in 2008 toen ik mijn ervaringen tijdens mijn studie wilde delen. Dit blog breidde zichzelf uit naar eigenlijk alles wat ik leuk vond. Ondertussen blog ik alweer 10 jaar en veranderd de inhoud van mijn blog met mij mee. Van hardlopen tot creatief bezig zijn, van films tot persoonlijke ontwikkeling. Mijn blog heeft alles behalve een niche. Dat is hoezo ik Geld Verdienen met Pinterest ernaast ben gestart. Ik had het idee dat de content beter tot zijn recht zou komen wanneer de blog alleen over Pinterest en Geld verdienen ging.

Maar hoe begin je nou eigenlijk een blog?
Je begint met een idee, dit werk je uit. Je gaat schrijven om content te maken. De één begint met het daadwerkelijk bouwen van de website en de ander begint met schrijven. Het maakt niet uit, zolang je maar in beweging komt.

Hosting

Kies een partij waar je je hosting wilt afnemen. Ikzelf host bij Antagonist en JustHost. Beide fijne partijen. Ik ben tot nu toe altijd voor het kleinste pakket gegaan, je kan altijd uitbreiden indien mogelijk. In Amerika is Bluehost dé hostingpartij die het goedkoopst is en door iedereen wordt aangeraden.

Wanneer je allemaal niet te maken wilt hebben met hosting en wordpress installeren. Kan je ook via Wix of Squarespace een site bouwen. Het is Drag & Drop dus zeer makkelijk. Het is hierdoor wel allemaal iets prijziger.

Installeer WordPress

WordPress.org is één van de makkelijkste dingen om te installeren. Bij je hosting kan je dat waarschijnlijk met 1 klik op de knop installeren.

Installeer een thema

Je kan een gratis thema kiezen wat standaard in WordPress zit, of je kan een betaald thema installeren. Je kan mooie thema’s vinden op Etsy, Creative Market, Stvsn en Envato.

Installeer Plugins

  • Yoast SEO
  • jQuery Pin It Button for Images
  • Akismet
  • Linkpizza
  • Jetpack door WordPress.com

Begin met schrijven

Het is gewoon een kwestie van beginnen. Zorg dat je een ideeeenlijst bijhoudt. Maak je niet teveel druk om hoe alles eruit ziet en probeer het gewoon allemaal. Je kan altijd nog van alles aanpassen. Het gaat erom dat je eerst content creëert, met enige regelmaat iets plaatst en je je naam opbouwt. Het verdienen, dat komt daarna wel.

Heb je nog tips?

  • Denk goed na over welke categorieën je gaat gebruiken. Kies voor onderwerpen die vaker terug komen en alles omvattend zijn. Tags zijn de kleinere onderwerpen waar je ook vaker over schrijft en je dus wilt terug vinden, maar waar niet veel meer onder valt. Bijvoorbeeld, Affiliate Marketing is duidelijk een categorie waar ik over schrijf. Creative Market is een tag. Het is een sub-onderwerp van affiliate marketing.
  • Maak gebruik van afbeeldingen in je posts. Zorg dat elke post in ieder geval een verticale afbeelding heeft zodat deze gedeeld kan worden op Pinterest, dit zal hoe dan ook voor meer traffic zorgen.

Pin it

Je wilt beginnen met bloggen, maar hoe doe je dat nou? Hier is een stap voor stap plan hoe je kan beginnen met bloggen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.