Hoe kan je afbeeldingen verbergen in je blogpost?

jul 5, 2019 | Bloggen

Hoe kan je afbeeldingen verbergen in je blogpost? Je leest het in dit stappenplan!

Er zijn verschillende redenen waarom je Pinterest pins zou willen verbergen in je blogartikelen. Als je net begint met bloggen, heb je nog niet zoveel afbeeldingen om te pinnen. Door verschillende afbeeldingen per post te maken, heb je ook meer verschillende content op je Pinterest account. Je leest in dit artikel hoe je afbeeldingen kan verbergen in je blogpost

Je wilt je artikelen natuurlijk zo veel mogelijk delen op Pinterest. Als je een artikel hebt watje op 10-15 borden wilt delen en je hebt 4 verschillende pins, dan kan je al deze pins delen op al deze borden en heb je 40-60 pins. Bedenk eens hoeveel mensen die verschillende pins eens kunnen gaan zien.

Nog een reden waarom je verschillende afbeeldingen bij je blogposts wilt hebben, is zodat je kunt zien welke pin het het beste doet op Pinterest. Hieruit kan je opmaken welke stijl het beste past of welke teksten meer bezoekers binnen brengen. Altijd handige informatie om te hebben.

Hier is een stappenplan hoe je het beste je Pinterest afbeeldingen kunt verbergen in WordPress.

Stap 1 – maak afbeelding

Maak je Pinterest afbeeldingen in Canva of Picmonkey. Download ze en upload ze in je blogpost, zoals je dat normaal doet. Klik op Voeg afbeelding toe.

Stap 2 – upload afbeelding

Wanneer je een afbeelding upload, zorg er dan voor dat je alle afbeeldingen Titel en ALT informatie meegeeft. In het vakje Titel zet ik altijd de Titel van de blogpost. In de ALT tag zet ik altijd de tekst die ik wil dat op Pinterest komt te staan. Ik zorg dus dat daar zo veel mogelijk zoektermen in staan.

Hoe kan je afbeeldingen verbergen in je blogpost?

Wanneer je elke keer bij je pin afbeeldingen de Titel en ALT tekst invult, zal je dat veel opleveren. Wanneer iemand je pin wilt pinnen, dan zal die tekst met zoektermen automatisch worden meegegeven. Daarnaast helpt het ook de SEO ranking van je website. Het kost maar twee seconden tijd om het in te vullen, dus dat is toch mooi meegenomen.

Hier zie je waar diezelfde tekst terug komt op Pinterest.

Hoe kan je afbeeldingen verbergen in je blogpost?

Stap 3 – afbeeldingen verbergen in je blogpost

Alle afbeeldingen die je extra in je blogpost wilt hebben, kan je het beste helemaal onderaan je blogpost neerzetten. Wanneer je ze allemaal hebt staan, moet je dat onderdeel van de blogpost als HTML bewerken. In de klassieke editor klik je dan op Text. In de Gutenberg editor klik je op de 3 bolletjes, rechts in het menu als je boven het vak ‘hangt’ met je muis. Daar kies je dus als HTML bewerken.

Wanneer je daar op gedrukt hebt, zal je de HTML code zien van wat de afbeelding. Je gaat dan een klein stukje code toevoegen voor elke afbeelding. Namelijk dit: <div style=”display: none;”> en helemaal achteraan de code, ga je dit toevoegen: </div>
Dit ziet er dan als volgt uit.

Het kan zijn dat je de foutmelding krijgt dat er iets niet klopt in de HTML, dat gebeurd wanneer je het eerste stukje code hebt toegevoegd, maar het tweede nog niet. Dan kan je gewoon klikken op omzetten naar html. Dan kan je verder gaan met het aanpassen van de code. Wanneer je beide stukjes hebt toegevoegd, zal het helemaal moeten werken. Mocht het niet werken, dan kan het nog zijn dat je de code hebt gekopieerd en de aanhalingstekens in de code niet goed zijn, dan moet je die even vervangen voor “, dan werkt het wel weer.

Stap 4 – controleren

Wanneer je op het knopje Voorbeeld drukt, zal je zien dat er alleen nog maar een klein wit vakje is en de afbeeldingen niet meer zichtbaar is in je post. Wanneer mensen je post url invoeren op Pinterest, zullen ze meerdere afbeeldingen als optie krijgen op te pinnen!

Nu je weet hoe je extra afbeeldingen in je artikelen kunt stoppen, kan je toch makkelijk 5 afbeeldingen per artikel maken? Dit gaat zeker een grote verandering brengen in je Pinterest game!

Happy Pinning!

Pin it

Hoe kan je afbeeldingen verbergen in je blogpost? Een handige truc om meer pins te maken van je blogposts en meer zichtbaar te zijn op Pinterest. #blogpraat #bloggen #pinterestmarketing #pinterest

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.