7 manieren om een passief inkomen te verdienen

mei 8, 2019 | Make Money online

7 manieren om een passief inkomen te verdienen

Het lijkt eigenlijk een gek onderwerp om tegen te komen op Geld verdienen met Pinterest. Maar niets is minder waar. Om dit uit te leggen neem ik je mee in het ontstaan van Geld verdienen met Pinterest.

In februari 2018 wist ik dat ik geopereerd moest worden en dat ik daar ook een tijdje van moest bijkomen. Als ZZP’er wist ik dat het lastig was dat ik niet kon werken en daardoor dus geen inkomen zou verdienen in die periode. Dat was het moment dat ik mij realiseerde dat ik niet langer uitbetaald wilde worden voor de tijd die ik investeer. Ik ging mij verdiepen in de manieren van het vergaren van een passief inkomen en zo kwam ik uit bij Geld verdienen met Pinterest. Ik speelde een paar maanden met Pinterest en had daar een mooie basis in neergezet. Ik wist dat ik meer vrouwen wilde inspireren om hun hart te gaan volgen en meer te gaan genieten van het leven. In mijn ogen is een passief inkomen daar in key.

Wat is een passief inkomen?

Het idee van een passief inkomen is dat je op één moment het werk verzet en daar vervolgens de vruchten van plukt. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk een boek schrijven. Een schrijver werkt maanden van te voren aan het maken een boek. Wanneer het boek wordt uitgegeven is er geld mee te verdienen. Voor elke verkoop krijgt de schrijver een bedrag. En zelfs wanneer hij er eigenlijk niet meer aan werkt, ontvangt hij er nog geld mee.

Tegenwoordig is er in de online wereld vrij makkelijk een passief inkomen op te bouwen. Alles valt de automatiseren, waardoor je allerlei processen in werking kan zetten, zonder dat jij daarvoor altijd achter de computer moet zitten.

Het is een manier van geld verdienen waar je eerst veel tijd investeert in het opbouwen van de mogelijke inkomsten en vervolgens pas veel gaat verdienen.

De meest gemaakte fout die wordt gemaakt met een passief inkomen, is dat mensen vergeten dat het wel echt een investering is om een passief inkomen op te bouwen. Je moet je producten maken, maar je moet ook je producten nog aan de man brengen. Je kan die processen ook automatiseren, maar je moet wel zeker weten dat het werkt. Het kost dus echt wel tijd om het op te bouwen.

Manieren om een passief inkomen te genereren

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een strategie die op veel verschillende manieren kan worden in gezet. Je verdiend dan geld met het promoten van producten. Wanneer mensen via jouw persoonlijke link een aanschaf doen, krijg jij meestal een bepaald percentage van deze aankoop. Affiliate Marketing is in te zetten op blogs, maar ook te gebruiken op bijvoorbeeld Pinterest.

Related post: Hoe werkt Affiliate Marketing?

Blog

Bloggen is een manier van passief inkomen genereren die ook wel veel tijd kost. Je moet een heel blog opzetten. Wanneer je echt een passief inkomen wilt opbouwen, dan moet je een blog in een niche starten. Je moet zorgen dat je informatieve blogs schrijft over een zeer specifiek onderwerp en dat mensen echt zoeken naar dit onderwerp.

Related post: Hoe begin je een blog?

E-books

Het was niet voor niets mijn voorbeeld dat je met het schrijven van een boek een passief inkomen kunt genereren. Het is tegenwoordig best makkelijk om zelf een boek uit te geven door het alleen online te verkopen. Je kunt het zelf vormgeven in Canva of zelfs met Google docs. Je kunt de verkoop op je eigen website hosten en de download link in je webshop verwerken. Wanneer het eenmaal geschreven is, heb je er geen omkijken meer naar.

Geld verdienen met Pinterest

Dit punt moest natuurlijk voorbij gekomen op een website die Geld verdienen met Pinterest heet. Je kan makkelijk met Pinterest een passief inkomen opbouwen. Het voordeel van affiliate marketing inzetten op Pinterest, is dat je pins op Pinterest blijven. Het aantal links wat je hebt gemaakt, zal dus alleen maar toenemen en daarmee de kansen dat je er geld mee verdiend ook elke dag weer groter. Het voordeel van Pinterest is ook dat andere mensen jouw pins ook repinnen. Daarmee is het bereik van Pinterest echt een olievlek.

Related post: Hoe begin je met Geld verdienen met Pinterest?

Online cursus

Hetzelfde geldt voor het maken van een cursus. Er ontstaan een aantal platforms die je kunt gebruiken om online cursussen te verkopen. Een platform als bijvoorbeeld teachable regelt zelfs de betalingen voor je. Afhankelijk van of je een betaalde of gratis versie gebruikt, zou je bepaalde cursus onderdelen later beschikbaar kunnen maken. Waardoor je bijvoorbeeld een 7 weekse cursus kunt verkopen.

Wanneer je niet een aparte digitale leeromgeving wilt, kun je ook met je mailprogramma een cursus geven via email. Ook dit proces zou je helemaal kunnen automatiseren.

Geld verdienen met het lezen van emails

Er zijn een aantal spaarprogramma’s waarmee je geld kunt verdienen door emails te lezen. Je moet dan op de links in die email klikken en dan krijg je een aantal punten. Door deze punten te verzamelen, kan je zonder teveel effort makkelijk een extra zakcentje verdienen.

Een voorbeeld van spaarprogramma’s zijn: Zinngeld, Euroclix en Geldrace.

Related post: Geld verdienen met het lezen van email

Verkoop digitale producten

Je kan het tegenwoordig zo gek niet verzinnen en je kunt het al verkopen. Er zijn ook een heleboel digitale producten die je bijvoorbeeld via Etsy zou kunnen verkopen.

 • Printables
 • Planners
 • Quotes
 • Kunst
 • Fonts
 • CV Ontwerpen
 • Stickerontwerpen
 • Cursussen
 • Travel guides
 • Branding Kits
 • Logo ontwerpen
 • Canva templates
 • Brushes voor in Adobe
 • Labels
 • Patronen voor kleding
 • Patronen voor knuffels
 • Patronen voor handwerken
 • Gepersonaliseerde Stationary
 • Website ontwerpen
 • Foto’s
 • Mock ups
 • Vector designs

Je kan het zo gek niet bedenken en mensen zullen er interesse in hebben. Het gaat er vooral omdat het aantrekkelijk is vorm gegeven en dat je goede reclame maakt voor je producten.

Related post: Verdien geld met het maken van Printables

Ga jij beginnen met het opbouwen van een passief inkomen? Welke manier ga jij gebruiken? Weet jij nog andere manieren?

Bewaar op Pinterest

7 manieren om een passief inkomen te verdienen

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.