Hoe kan je pins inplannen via Pinterest?

jul 10, 2019 | Pinterest Marketing, Tools

Hoe kan je het beste pins inplannen via Pinterest? Maak gebruik van de Pinterest planner!

Pinterest werkt samen met een aantal inplan tools, maar heeft ook zijn eigen planner. In dit artikel lees je alles over hoe je deze tool het beste kunt gebruiken. Hoe kan je pins inplannen?

Een gratis Pinterest planner

Als je pins wilt inplannen op Pinterest, dan is Tailwind eigenlijk de beste manier om dat te doen. Het enige nadeel van Tailwind is dat je er voor moet betalen. Je kan de eerste 100 pins gratis inplannen, maar daarna betaal je ongeveer €13,50 per maand.

Wat nou als ik je vertel dat je ook gratis je pins kunt inplannen?

Je kan op Pinterest namelijk ook pins inplannen, je hebt er dus niet eens een nieuw account voor nodig, je vindt het gewoon in je Pinterest account.

Er zijn twee redenen om de Pinterest planner te gebruiken in plaatsvan Tailwind.

 • Voor Pinterest SEO. Wanneer je handmatig pint heb je meer controle over welke informatie je je pin meegeeft. Je kan bijvoorbeeld zelf de titel van je pin meegeven. Wanneer je via Tailwind pint, kopieert Tailwind automatisch de titel van de website. Je kan dus op deze manier andere zoektermen meegeven en beter scoren op Pinterest.
 • Pinterest zal je belonen wanneer je hun eigen planner gebruikt of handmatig pint.

Ondanks dat ik verwacht dat Pinterest het waardeert als je tijd spendeert op hun medium, is het nog steeds slim om Pins in te plannen. Je wilt consistent aanwezig zijn op Pinterest. Ik gebruik Tailwind grotendeels om alles geautomatiseerd in te plannen, maar pin ook genoeg handmatig of met de Pinterest planner.

Wat kan je met de Pinterest planner?

 • 30 pins inplannen
 • elke pin handmatig inplannen, één voor één
 • tot 2 weken vooruit plannen

Nadelen van de Pinterest planner?

 • Je kan maar twee weken vooruit plannen
 • Elke pin moet handmatig gepland worden
 • Je kan maak op 1 bord tegelijk plannen
 • De pin moet 24 uur vooruit gepland worden

Hoe plan je pins in op Pinterest?

 1. Ga naar je profiel en klik op het plusje in de navigatie bar.
 2. Selecteer de afbeelding die je wilt toevoegen en voeg de url toe waar de pin naar toe moet verwijzen.
 3. Selecteer het bord waar je de pin aan wilt toevoegen.
 4. Voeg de titel en omschrijving toe, zorg dat deze beide vol staan met zoektermen. Tot hier is het proces precies hetzelfde als wanneer je een normale pin toevoegt.
 5. Selecteer later publiceren en kies een datum en tijdstip voor je pin.
 6. Druk op Publiceren.
Hoe kan je pins later publiceren op Pinterest?

Waarom vind je de ingeplande pins?

Je ingeplande pins vind je op je profiel onder het kopje pins. Er is dan een apart tabje met Geplande pins. Je kan hier altijd naar terug gaan om de pins nog aan te passen of te verwijderen. Wanneer je het tabje opent, zie je ook alle data van de pins staan, je hebt dus een duidelijk overzicht van wanneer welke pins gepubliceerd gaan worden.

Waar vind je de ingeplande pins op Pinterest?

Meer tegelijk inplannen

Pinterest is fan van nieuwe content. Daarom is het slim dat wanneer je nieuwe content op je blog hebt, je dit elke dag post. Wanneer je 2 weken lang, elke dag een pin plaatst over je nieuwe artikel, zal Pinterest je zeker meer verkeer opleveren.

Je kan met 5 afbeeldingen en 5 verschillende omschrijvingen 25 verschillende nieuwe pin combinaties maken. Dat is genoeg om je planner te vullen voor twee weken. Het is dus slim om meerdere afbeeldingen per blogpost te maken. Je kan deze afbeeldingen ook in je blogpost verwerken of verstoppen, zodat andere mensen deze ook makkelijk kunnen pinnen.

Hou overzicht

Probeer een vast moment te vinden om je pins in te plannen. Wanneer je pins maakt om je blogposts te promoten, dan kan je jezelf aanleren dit meteen te doen wanneer je de blogpost schrijft. Maar wellicht komt dat niet uit met het aantal pins wat je kunt inplannen. Dan is het beter om een vast moment in de week te vinden. Plan elke zondagavond een reeks pins in. Het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Om overzicht te houden, kan je je pins bijhouden in een Excel Spreadsheet of maak een Trello bord speciaal voor je pins.

Ga jij het proberen om pins in te plannen met de Pinterest Planner? Laat het vooral weten!

Wil je toch liever Tailwind gebruiken? Wordt dan lid via deze linke en krijg de eerste maand gratis!

Pin it

Hoe kan je het beste pins inplannen via Pinterest? Maak gebruik van de Pinterest planner!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.