Hoe kan je video pins uploaden?

jul 4, 2020 | Pinterest Marketing

Alles wat je moet weten over het uploaden van videos op Pinterest, kortom video pins uploaden.

Ook op Pinterest is het zo dat video content beter scoort dan afbeeldingen. Dit is natuurlijk al enige tijd zo op Facebook en Instagram, Pinterest kon daardoor toch moeilijk achter blijven. Video content scoort steeds beter en beter en daarom leek het me tijd om jullie eens wat meer over video pins te vertellen.

Wie kan video pins uploaden?

Niet elk profiel kan video pins uploaden, het is alleen voor zakelijke profielen. Heb jij nog geen zakelijk profiel, zet jouw account dan heel snel om. Je krijgt dan ook statistieken waar je ook veel informatie uit kan halen. Daarover een andere keer meer.

Hoe upload je een video?

Het werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je een normale pin gaat uploaden. Je klikt op het kruisje, selecteert het bestand, vult alle velden in en hupsakee. Je pin kan gepubliceerd worden. Pinterest controleert elke video pins en het zou 24u kunnen duren voordat jouw pin wordt goedgekeurd. Mijn ervaring leert dat je pin binnen een paar minuten goed gekeurd zal worden.

Zo maak je een video pin

 

Je gaat naar maken om een pin te maken, zoals je normaliter ook doet.

Je kan ook een video uploaden via Tailwind in browser. Je kan ook daar een video maken, net zoals je een normale pin upload. Het enige verschil is dat je de pin niet kunt delen in Tribes of Smartloops. Ook is het nog niet mogelijk om pins te uploaden via de Tailwind app.

Welke eisen moet je video pin aan voldoen?

 • De ratio voor je pin zou 2:3 of 9:16 moeten zijn. Vierkante videopins (1:1) zijn ook prima.
 • Video pins duren idealiter tussen de 4 seconden en 15 minuten. De 15 minuten komt vooral doordat mensen vaak video’s vanaf Youtube plaatsen. Mijn ervaring zegt dat het beter seconden is dan minuten.
 • Het bestand mag maximaal 2GB groot zijn
 • Upload je video in bestandtype .mov, .m4v of .mp4
 • Voor meer specificaties bekijk de Pinterest guidelines.
 • Op dit moment wordt Nederlands nog niet volledig geaccepteerd als taal.

Hoe maak je video pins?

Er zijn natuurlijk verschillende apps waarin je mooie video pins kunt vormgeven. Eigenlijk zijn alle apps je gebruikt om Instagram Stories te maken goed genoeg.

 • Canva
 • Magisto
 • Mojo
 • Stories edit
 • Unfold

Mijn pins worden afgekeurd

Op dit moment (juli 2020) worden videopins in het Nederlands nog niet volledig goedgekeurd. Mijn ervaring is dat pins waar niet veel tekst in staat, wel goedgekeurd worden, maar pins met veel tekst nog niet. Engels en Duits worden wel goedgekeurd, vaak red je je daar ook mee.

Je zou je videopin tekst in het engels kunnen maken en de omschrijving en titel bij de pin in het Nederlands. Dan heb je ook verschillende zoektermen waar je op kunt scoren.

Ik zou me nog niet laten afschrikken door het feit dat je video af en toe geweigerd kan worden.

 

Voorbeeld pins

Deze pin is gemaakt met de betaalde versie van Mojo.

Deze pin is gemaakt met de Animate functie in Canva.

In deze video gebeurd niet heel veel meer dan in de afbeelding zelf, maar doordat het een video pin is, krijgt deze pin wel meer impressies dan een gewone afbeelding.

Je kan in je pin ook een kleine opsomming geven van wat er in je artikel staat. Je geeft niet alles weg, maar maakt mensen wel al nieuwsgierig.

Hopelijk heb je nu een goed idee wat je zou kunnen doen met videopins. Mocht je nog suggesties hebben voor bepaalde apps, laat het weten in de comments.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.