Hoe maak je een nieuw bord op Pinterest

apr 15, 2020 | Pinterest Marketing

Hoe maak je een nieuw bord op Pinterest?

Het lijkt misschien makkelijk om een bord op Pinterest te maken, maar er komt meer bij kijken dan je aanvankelijk denkt. Er zijn bepaalde strategiën waar je rekening mee wilt houden wanneer je een bord online plaatst. Alle waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuw bord op Pinterest maakt, lees je hier.

Hoe maak je een bord?

De beste manier om een nieuw bord te maken, is om naar je Pinterest profiel te gaan. Ga naar je bord overzicht pagina en scroll naar beneden, tot je bij de verborgen borden terecht komt. Klik dan op het plusje om een bord te maken.

Dus je gaat naar Pinterest > Profiel > Borden > Verborgen borden.

hoe maak je een verborgen bord op Pinterest?

Je gaat namelijk eerst een bord vullen met 10 geoptimaliseerde pins, voordat je het openbaar gaat maken.

Waarom maak je een verborgen bord?

Er zijn verschillende redenen om te beginnen met een verborgen bord. Het is vooral handig wanneer je meerdere borden tegelijkertijd gaat maken. Het staat namelijk niet mooi op je Pinterest feed wanneer je veel pins achter elkaar hebt over hetzelfde onderwerp. Vooral wanneer je meerdere borden maakt, kan het zijn dat je opeens 60 pins op je feed hebt. Dit is waarom je de borden later 1 voor 1 gaat zichtbaar maken. Hier kom ik later op terug.

Daarnaast is het niet mooi wanneer je een bord met maar een aantal pins hebt op je profiel, het ziet er leeg uit. Dan lijkt het alsof je profiel nog niet af is. Je wilt een nieuw bord op Pinterest pas openbaar maken wanneer er minimaal 10 pins op staan.

Wat ook een belangrijke reden is dat wanneer je in eerste instantie een bord maakt, je nog geen beschrijving of categorie meegeeft. Wanneer je een verborgen bord maakt, moet je een bord wijzigen om hem zichtbaar te krijgen. Dan zie je dus ook automatisch dat je dit nog moet toevoegen. Het is dus ook een klein geheugen steuntje voor jezelf dat je dit nog moet doen.

De laatste reden is de belangrijkste reden. Pinterest heeft namelijk meer pins nodig om het onderwerp van je bord te bepalen. Het onderwerp van het bord wordt bepaald door de zoektermen die je in de titel en omschrijving hebt verwerkt, maar ook de zoektermen die in de pins op je bord zitten. Het is dus belangrijk dat je alle pins een goeie zoekterm meegeeft.

Hoe vind je pins om te plaatsen?

Wanneer je een nieuw bord maakt, via de manier die ik hierboven beschreef, zal Pinterest je de pins laten zien die op dat moment het beste scoren met dat onderwerp. Daarom is het belangrijk om je bord vanaf het eerste moment een goede zoekterm mee te geven. Je wilt dus geen bordnaam als Recepten, maar eerder Makkelijke Recepten of Makkelijke Recepten Avondeten.

Pin een aantal van de pins die Pinterest zelf als optie geeft, wanneer dit inderdaad jouw onderwerp betreft. Anders vul je jouw bordnaam in de Pinterest zoekbalk en pin je daar de bovenste pins vandaan.

Let wel goed op waar de pins naar toe verwijzen die je plaatst. Vaak kan je dat controleren wanneer de pin een bepaalde huisstijl of URL heeft, controleer dan of het overeen komt met de link wanneer je over de afbeelding heen gaat met je muis. Indien dat niet het geval is, klik dan op de pin om te kijken waar hij naartoe verwijst.

Wat moet je doen voordat het bord openbaar gaat?

Je gaat het bord volledig optimaliseren. Je gaat dus:

  • een zoekterm als bordnaam instellen
  • meerdere zoektermen in de bordomschrijving plaatsen
  • 10 pins met eigen pin omschrijvingen toevoegen
  • een categorie meegeven aan het bord

Hoe maak je een goede bordomschrijving?

Ik probeer altijd een bordomschrijving te maken waarin de bordtitel voor komt, maar ook nog 5 of 6 andere zoektermen. Hoe ik deze zoektermen vind? Ik zoek op Pinterest naar mijn eigen bordnaam titel en kijk welke andere zoektermen Pinterest geeft. De tegels die onder het zoekbalkvak komen te staan, zijn de zoektermen die ook vaak gezocht worden. De meest linkse wordt het meest gezocht en de meest rechter het minst van deze.

Laten we even kijken wat ik bedoel aan de hand van het Makkelijke Recepten voorbeeld

Zoektermen vinden op Pinterest

Dit zijn allemaal zoektermen die je gaat gebruiken in je bordomschrijving. Je maakt dus een verhaaltje waarin deze termen allemaal voort komen. De zoektermen die je erin gaat verwerken zijn dus:

  • makkelijke recepten avondeten
  • makkelijke recepten gezonde
  • makkelijke recepten avondeten snel
  • makkelijke recepten avondeten gezond
  • makkelijke recepten avondeten kinderen

Dit bord gaat over makkelijke recepten voor het avondeten. Je vind hier makkelijke recepten voor een gezonde maaltijd. Met deze makkelijke recepten staat het avondeten snel op tafel. Je vind alle tips en trucjes om snel deze makkelijke recepten voor het avondeten voor de kinderen op tafel te krijgen.

Het zou iets kunnen worden als hierboven. De meningen zijn verdeeld over of je gewoon alle zoektermen achter elkaar kan zetten of dat het beter een verhaaltje wordt. Veel mensen zetten ook gewoon dit neer:

makkelijke recepten avondeten | makkelijke recepten gezonde | makkelijke recepten avondeten snel | makkelijke recepten avondeten gezond | makkelijke recepten avondeten kinderen

Naar mijn inziens is het fijner om de teksten ervan te maken, omdat je dan meer feeling met je zoektermen krijgt. Daarnaast is het natuurlijk de vraag hoelang Pinterest het gaat goedkeuren dat je gewoon alle zoektermen bij elkaar plakt.

Hoe geef je een categorie mee?

In het overzichtje met wat je allemaal moet doen voordat je het bord openbaar gaat maken, staat ook het meegeven van een categorie. Wanneer je een bord gaat aanpassen kan je pas een categorie meegeven aan je bord. Probeer een categorie mee te geven die zo goed mogelijk de lading dekt van je bord. Pinterest heeft helaas niet een heleboel categorieën, dus je kan ook Anders selecteren. Er is bijvoorbeeld geen categorie over bloggen of ondernemen.

Er is een trucje hoe je makkelijk kunst controleren of al jouw huidige borden wel een categorie en beschrijving hebben. Je kan je namelijk gratis aanmelden voor Tailwind. Bij de Weekly Summary staat er namelijk een checkbalk met Complete your Account. Hier kan je vinden welke borden er nog geen omschrijving of categorie hebben.

Complete your account in Tailwind
Hier zie je dat het account van een klant van mij eerst nog maar 60% van het account had geoptimaliseerd.

Je hoeft geen betaalde klant van Tailwind te zijn om deze functie te kunnen gebruiken. Dus maak snel je account aan en begin met het optimaliseren van je reeds bestaande borden.

Wanneer maak je je borden wel zichtbaar?

Je maakt je borden zichtbaar wanneer je het bord alles hebt meegegeven wat er nodig is om goed te scoren. De juiste titel, omschrijving, categorie en genoeg pins.

Je gaat dan 1 bord per dag zichtbaar maken.

Waarom maar één bord per dag?

De reden waarom je dat doet, is zodat Pinterest je niet als spam gaat markeren. Wanneer jij een bord zichtbaar gaat maken, zullen alle pins die op je bord staan, in één keer zichtbaar worden. Dit is waarom je idealiter maar 10 pins op het bord hebt staan. Wanneer je meerdere borden tegelijk zichtbaar gaat maken, dan komen er erg veel pins in één keer op je profiel.

Dat zou Pinterest als spam kunnen markeren.

Hoe maak je het bord zichtbaar?

Je gaat naar het bord toe en klikt dan op het pennetje om het te bewerken. Dan haal je bij Zichtbaarheid het vinkje weg. Klik dan op bewaren en je bord komt op je profiel te staan.

Bewaar op Pinterest

Hoe maak je makkelijk en snel een nieuw bord op Pinterest? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Dit is de beste strategie voor een nieuw bord!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.