Waarom je juist nu moet beginnen met affiliate marketing op Pinterest

nov 9, 2018 | Pinterest Marketing

Waarom je nu het juiste moment is om te beginnen met geld verdienen via Pinterest

Nu is het juiste moment om te beginnen met geld verdienen met Pinterest. Kerst komt dichtbij en daarmee heb je precies genoeg tijd om je Pinterest account te groeien. Het heeft namelijk even nodig om je account te groeien en je pins zichtbaar te maken voor het grotere publiek. In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste kunt beginnen met affiliate marketing op Pinterest.

Hoe begin je met Geld verdienen met Pinterest?

 • Maak een Pinterest account aan. Als je al een account hebt, kan je die gebruiken. Dan heb je waarschijnlijk al wat pins erop staan en dat helpt wel iets.
 • Maak je account een zakelijk account. Op deze manier kan je de statistieken zien van je pins.
 • Bedenk welke onderwerpen je veel vanaf weet en wat je leuk vind om over te pinnen. Dit gaat namelijk de focus zijn van je account. Het is belangrijk dat het een topic is waar je affiniteit mee hebt, anders gaat het pinnen je snel tegenstaan.
 • Maak 5 borden en zet op elk bord minimaal 10 pins.
 • Meld je aan voor 2 affiliate programma’s. Ik zou kiezen voor minimaal 2, zodat je je kansen spreid. Ik zou niet voor teveel programma’s gaan, omdat je dan moeite krijgt met focussen op welk programma het beste werkt. Later zal ik uitleggen welke programma’s handig zijn voor welke onderwerpen.

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een pin?

 • De verhouding van de pin moet 2:3 zijn, bij voorkeur is het formaat 600×900. Pinterest heeft zijn voorkeuren hiervoor nogal veranderd, voorheen was hoe langer hoe beter. Tegenwoordig is dat niet meer optimaal aangezien de meeste gebruikers op mobiel zitten. Wanneer je pin langer is dan 1024 zal hij worden ingekort.
 • Pinterest leest de tekst uit die in de afbeelding staat. Zorg dus dat je zoektermen in zowel de afbeelding als de omschrijving hebt staan.
 • Gebruik zoektermen, de termen die mensen gebruiken om pins te vinden, en hashtags in je pinomschrijving. Lees meer over het gebruik van zoektermen in dit artikel.
 • Je zou de standaard productfoto’s kunnen pinnen. Hou in je achterhoofd dat afbeeldingen van kleding beter werken wanneer er een model op de foto staat. Pinterest beloond je ook wanneer de afbeelding nieuw is, dus het heeft een voordeel om zelf je pins te maken.
 • Geef je pins vorm in programma’s als Canva of Picmonkey.
 • Wanneer je links naar een affiliate product, moet je dat altijd kenbaar maken in de pin. Dit kan met een hastag als #spon #ad #afflink. Wanneer je dit niet doet, kan je account gemarkeerd worden als spam.

Welke affiliate programma’s zijn er?

 • Awin Dit is toch wel één van de populairste affiliate programma’s in Nederland. Je kan je hier apart aanmelden voor grote merken, zoals Douglas, Mango, Bijenkorf, Etsy of Bruna
 • Bol.com Het grootste warenhuis van Nederland is natuurlijk een ideaal programma om je je bij aan te sluiten.
 • Daisycon Dit is ook een populair programma in Nederland. Ook bij dit programma zitten grote merken waar je je apart voor moet aanmelden.Denk aan Dille & Kamille, Yarden en Anna van Toor.
 • CreativeMarket is mijn favoriete programma. Ze hebben vooral digitale producten, zoals wordpress themes, fonts en image sets. Ik verdien ook geld door resume’s aan te prijzen.
 • TradeTracker Je moet je apart aanmelden voor de losse merken. Denk aan VTwonen, Blokker en Leenbakker.
 • Shop Style Collective Bij dit programma ben je meteen aangemeld voor alle merken in hun bestand. Ze zijn vooral gefocussed op modemerken. Je moet wel al een grote following hebben om je hiervoor aan te melden.
 • Partnerize (voorheen Performance Horizon) Denk aan merken als: Hostelworld, Coolblue, AH, en KLM
 • MagicLinks Bij dit programma kan je meteen links maken voor alle merken in hun bestand. Ze hebben vooral amerikaanse merken in hun bestand, maar ook Nordstrom, H&M, Target, eBay en Sephora.

Is het slim om affiliate marketing op Pinterest te combineren met een blog?

Ja! Pinterest beloond je enorm wanneer je linkt naar je eigen domein. Ik heb wekenlang gepind op een account waarbij het domein nog niet geclaimd was en dat ging niet heel hard. Sinds het domein geverifieerd was, ging het met sprongen vooruit. Het is dus slim om een eigen website te hebben en dat te combineren met affiliate marketing op Pinterest.

Wat zet je daar dan op?

Dingen die goed werken rond de feestdagen zijn giftguides. Maak overzichten met welke producten iemand cadeau wil krijgen rond de kerst. Zo heb ik een populaire giftguide voor bullet journaling of voor reizigers.

Wanneer je een blog hebt, kan je ook aanmelden bij Linkpizza. Met een plugin veranderd Linkpizza je links in affiliate links. Dit scheelt dus een hele hoop werk.

Let the pinning begin!

Je bent natuurlijk niet meteen toegelaten tot de affiliate programma’s waar je je voor hebt aangemeld. Je kan wel al meteen beginnen met pinnen. Zoals ik zei, kan je je borden wel al vullen met andere pins. Begin met het repinnen van andermans pins, zodat Pinterest alvast kan uitlezen waar je bord over gaat.

Hoe pin je affiliate pins?

Je gaat producten pinnen die passen bij het onderwerp van je bord. Bij een aantal programma’s gaat dat makkelijk, direct van de product pagina. Bij Creative Market staat bijvoorbeeld een knop om te pinnen op de pagina.

Bij de meeste affiliate programma’s moet je je eigen productlinks maken in het dashbord. Dat is waarom Creative Market en Magic Links mijn favorieten zijn. MagicLinks heeft bijvoorbeeld een plugin, waarmee je makkelijk kan pinnen met jouw persoonlijke link. Bij andere programma’s moet je handmatig de links maken. Dit kost iets meer werk.

Zoals eerder genoemd, werkt het het beste om je eigen pins vorm te geven. Wanneer je net begint met Pinterest Affiliate Marketing, kan dat wat overwhelming zijn. Je kan dus ook gewoon beginnen met direct pinnen vanaf de productpagina’s vanuit het affiliate systeem.

Mocht je hulp nodig hebben met het vormgeven van eigen pins, dan leg ik dat uit in ebook, hoe werkt Pinterest.

Hoeveel moet je pinnen?

Pinterest waardeert het als je veel tijd op Pinterest spendeert. Het is beter om je account constant te laten werken, dan af en toe in sprints.

Om je account op te bouwen, is het slim om met ongeveer 10 pins per dag te beginnen. Het kost natuurlijk enorm veel tijd als je dat elke dag handmatig moet doen. Er zijn twee oplossingen hiervoor.

Je kan pins inplannen via de Pinterest planner. In dit artikel leg je ik je uit hoe dat werkt. Het enige nadeel is dat je maar 30 pins in totaal kan inplannen.

Een handigere tool is Tailwind. Tailwind is één van de Pinterest partners en is een scheduleling tool. Tailwind heeft een aantal handige features, waaronder dat het precies weet welke tijdstippen het beste zijn voor jouw account.

De eerste 100 pins zijn gratis en daarna betaald je 15 dollar per maand, wat neerkomt op 13 euro. Wanneer je je via mijn link aanmeld en je begint met betalen, krijgen we beide een maand gratis. Dus meld je aan via deze link.

Hoe moet de verdeling affiliate pins en andere pins zijn?

De meningen zijn hierover verdeeld, maar ik zou zeggen dat je 50% 50% kan doen. Wanneer je een eigen blog hebt, zou ik 33% eigen blog, 33% affiliatepins en 33% andermans content pinnen. Op die manier zal Pinterest je niet als spam gaan zien.

Het stappenplan om vandaag te beginnen

Hoe werkt Pinterest
Leer alles over zoekwoorden
Geef hashtags mee met je pins
Gebruik Tailwind of plan via de Pinterest planner
Word lid van Affiliate programma’s als Creative Market of Magiclinks
En begin vandaag nog met verdienen!

Deel het op Pinterest

Waarom je nu het juiste moment is om te beginnen met geld verdienen via Pinterest

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.