Wat moet je doen als je Pinterest account geschorst is

feb 16, 2020 | Pinterest Marketing

Wat moet je doen als je Pinterest account geschorst is

Het lijkt de laatste maanden steeds vaker te gebeuren, bloggers wiens Pinterest account wordt geblokkeerd zonder een aanwijsbare reden. Ik krijg steeds meer vragen over wat je moet doen wanneer dit gebeurd. Daarom leek het me tijd voor een artikel over wat te doen als je Pinterest account geschorst is.

Gelukkig is het een fenomeen wat niet heel vaak voorkomt, maar als het je overkomt, kan het wel zeer vervelend zijn.

Help, mijn Pinterest Account is geschorst!

Pinterest verwijderd wekelijks een hoop accounts die als spam gemarkeerd worden. Over het algemeen gebeurd dit op dinsdagen. Wanneer je account op dinsdag wordt geblokkeerd, kan je er zeker van zijn dat dit is gebeurd door een bot.

Pinterest gebruikt bots om van spamaccounts af te komen. Onder spam accounts vallen accounts die 100 keer per dag hetzelfde posten, sketchy content plaatsen of hele accounts kopiëren. Elke dinsdag doen de Pinterest bots een schoonmaakactie en je kan dan zien in je Tailwind account, dat je volgers aantal is gedaald.

Lees hier meer over het gebruik van Tailwind.

Gelukkig is Pinterest het medium dat niet om het aantal volgers gaat. Daarnaast waren het het soort volgers, waar je helemaal niks aan hebt. Als dat de volgers zijn waar Pinterest je content aan laat zien, dan zullen daar geen repins uit voort komen.

Hoe weet je of dit jou is overkomen?

Er zijn een aantal manieren hoe Pinterest accounts als geschorst aanmerkt. Het kan zijn dat wanneer je op één van je eigen pins klikt, je een melding krijgt dat je website is geblokkeerd. Dit is de meest voorkomende manier waarop je kan merken dat je Pinterest account als spam gemarkeerd is. Ik heb ook verhalen gehoord dat mensen niet meer kunnen inloggen op hun account, maar het account voor anderen nog wel te bezoeken is.

Als je account is geblokkeerd door Pinterest, dan is het meestal gebaseerd op een ongeluk. Dat is het nadeel dat Pinterest met bots werkt. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je twee keer dezelfde pin hebt gepind.

Wat te doen als jouw account is geschorst

Wat kan je doen als je er achter komt dat je account is geschorst.

Haal eerst diep adem. Rustig aan.

Het is mogelijk om je account te herstellen, het gaat alleen veel emails en tijd kosten. Hou er rekening mee dat het meestal een week tot 10 dagen duurt voor je weer toegang krijgt tot je account. Maar zorg dat je contact houdt met Pinterest. Wanneer ze binnen 2 dagen niet reageren, stuur je nog een mailtje.

Hoe ga je je account herstellen?

Als je een contactpersoon hebt (dit kan wanneer je advertenties op Pinterest doet) neem dan contact met hem op.

Daarnaast is het belangrijk dat je bepaalt met welk type schorsing u te maken heeft. Er zijn verschillende soorten van schorsing

  1. Account suspension – dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot je account. Je pins zullen wel nog verkeer naar je website brengen, maar je kan je account niet in.
  2. Blocked account – je kan nog in je account en mensen kunnen je pins nog zien, maar wanneer op de link geklikt wordt, komt er een melding dat je account geblokkeerd is. Je krijgt dus geen verkeer naar je website op deze manier.

Hoe neem je contact op met Pinterest

Als je hebt vast gesteld welke vorm van blokkade er op je account zit, kan je contact opnemen met de Pinterest helpdesk.

Je kan dan kiezen voor verschillende opties. Je kan aangeven dat je inlogproblemen hebt,je kan bezwaar maken tegen de schorsing van je account en van het feit dat je website is geblokkeerd. Kies dat er op jou van toepassing is, vul het formulier in en stuur je aanvraag in.

De kans is groot dat je een geautomatiseerde reactie krijgt van Pinterest. Als het een persoonlijke reactie is, dan staat er een naam onder de mail. Hoe dan ook, reageer op de mail en leg je probleem nog een keer uit. Op die manier ben je er zeker van dat ze er iets mee gaan doen.

Wees consistent

Pinterest reageert meestal binnen een paar dagen. Je kan er zeker van zijn dat je geen reactie gaat krijgen in het weekend. Wanneer je na een aantal dagen niks gehoord hebt, vul je gewoon nog een keer het formulier in of email je nog een keer terug.

Over het algemeen is contact hebben met Pinterest een frustrerend iets (sorry Pinterest, i love you!) Zorg dat je in contact blijft en dat je de volgende dingen blijft herhalen.

Ze gaan je vertellen waarom je account is geblokkeerd, waarschijnlijk vanwege spam, misschien vanwege copyright. Je moet ze gewoon blijven uitleggen dat je geen spam account bent en dat je niet op de hoogte bent van het feit dat je iets verkeerds hebt gedaan.

Leg uit dat je een business hebt die grotendeels op Pinterest draait, dat je veel interactie hebt met anderen en dat je constant nieuwe content op Pinterest plaatst. Pinterest wilt jou op het platform houden, aangezien je veel toevoegd als pinner. Onthou dat en zorg dat je hen daar ook aan helpt herinneren.

Wanneer je in contact blijft zullen ze je binnen 7 tot 10 dagen weer contact tot je account geven en kan je weer vrolijk verder pinnen.

Was je wel aan het spammen?

Het kan zijn dat Pinterest volledig in zijn recht staat om je account te schorsen. Was je aan het spammen of weet je dat eigenlijk niet zo zeker? Lees voor de zekerheid nog een keer de Pinterest’s Best Practices door.

Ik heb vaker dan eens een mailtje gehad dat er een pin verwijderd werd in verband met spam. Daar moet ik wel bij vertellen dat het nooit om mijn eigen pins ging maar om pins die naar spammy websites verwezen.

Wanneer je een aantal van dit soort mailtjes hebt ontvangen voordat je account werd geblokkeerd, dan is de kans aanwezig dat je daarom als spam werd gezien.

Wat je daar aan kan doen?

Leg ze uit dat het een vergissing was en dat je je extra bent gaan inlezen in de Best Practices. Je doet alles wat je kan om in de toekomst geen spam meer te maken. Ik ben me sinds ik die mailtjes heb gekregen, bewuster van welke pins ik repin en vooral waar deze sites naar toe leiden.

Onthou vooral dat de persoon aan de andere kant van de conversatie jouw account in handen heeft. Blijf de ander respectvol benaderen en wees zo behulpzaam als mogelijk. Zorg dat ze je willen helpen in plaats van schorsen.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen! Heb jij al een keer meegemaakt dat jouw Pinterest account geschorst was? Laat het weten in de reacties en vertel vooral wat jij hebt gedaan om op het op te lossen!

Bewaar dit artikel voor later

Wat moet je doen als je Pinterest account geschorst is

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.