Wat is Pinterest Trends?

mrt 25, 2020 | Pinterest Marketing

Wat is Pinterest Trends en hoe gebruik je het?

Pinterest heeft weer een nieuwe functie. Elke keer wanneer je denkt dat je Pinterest helemaal snapt en onder de knie hebt, is er weer iets nieuws. Dit keer is daar Pinterest Trends. Vandaag ga ik uitleggen Pinterest Trends is, hoe je het kunt gebruiken voor je bedrijf, de beste manier om je content te pinnen en hoe je Pinterest Trends kunt gebruiken voor gepromote pins.

Wat is Pinterest Trends?

Pinterest Trends is een hulpprogramma voor zoekwoorden waarmee je inzicht krijgt waarnaar mensen op zoek zijn en wanneer ze ernaar zoeken.

Deze zoekterm-tool is in januari uitgebracht voor de Amerikaanse gebruikers van Pinterest. In Nederland is hij nu wel toegankelijk, maar kan je er alleen Amerikaanse informatie uit halen. Dit kan handig zijn wanneer je doelgroep grotendeels bestaat uit Amerikanen.

Zo ziet Pinterest Trends eruit!

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van deze tool, ga je naar trends.pinterest.com. Hier kan je bovenaan een zoekterm invoeren. Wanneer je een zoekterm invoert, wordt het aantal zoekopdrachten in de loop van de tijd weergegeven (van 1-100) en wanneer deze zoektermen per week het hoogst zijn.

Het zoekvolume voor de zoekterm ‘summer outfits‘ wordt bijvoorbeeld rond 1 juni gezocht en begin september is dat afgenomen tot 13. Dit is natuurlijk geheel logisch aangezien dit een seizoensafhankelijke zoekterm is. Je kan hiermee dus perfect uitzoeken wanneer welke zoektermen populair zijn.

Dit is heel handig wanneer je je pins wilt gaan inplannen. Pinterest heeft altijd al gezegd dat een pin ongeveer 6 weken nodig heeft om opgepakt te worden op het platform. Begin 2020 heeft Pinterest bevestigd dat je nu ongeveer 45 dagen van te voren je content moet pinnen.

Wanneer je dus ‘summer outfits’ wilt gaan pinnen, dan kan je daar het beste half april mee gaan beginnen.

Hoe kan je het gebruiken?

  • Je kan nu al de meest populaire Amerikaanse zoektermen vinden.
  • Het geeft je inzicht wanneer je bepaalde content het beste kunt inplannen.
  • Je kan meer relevante zoektermen vinden in de tool en daarmee helpt het je betere pin omschrijvingen te schrijven.
  • Het geeft je meer inzicht in wanneer jet het beste bepaalde advertenties zou kunnen promoten

Wil je meer weten over Pinterest Zoektermen? Bekijk dan dit artikel.

Wanneer wordt Pinterest Trends in Nederland beschikbaar?

Ondanks dat Pinterest Trends nu wel al toegankelijk is vanaf een Nederlands ip aders, is het nog niet daadwerkelijk te gebruiken. De informatie in de tool is nog totaal gebasseerd op amersikaanse informatie. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het binnen 6 tot 9 maanden beschikbaar zijn in Nederland. Dat zou dus ongeveer in oktober kunnen zijn. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van op welke manier Pinterest besluit het te gaan uitrollen. Gaan ze eerst bepaalde gebruikers toegang geven? Hoelang duurt het voor alle informatie er in staat.

Zodra we meer weten over wanneer het beschikbaar is, laten we dat natuurlijk meteen weten!

Ga jij Pinterest Trends gebruiken?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.