Zoektermen op Pinterest

mrt 12, 2019 | Pinterest Marketing, Pinterest SEO

Wat zijn zoektermen op Pinterest en hoe vind je de beste zoektermen?

Altijd als je tips over Pinterest leest, worden overal die keywords weer genoemd. Of zoektermen zoals we dat in het nederlands noemen. Maar wat moet je nu precies met die zoektermen op Pinterest? Waar zet je ze neer? Hoe bedenk je nieuwe zoektermen? Hier vertel ik je alle ins en outs van zoektermen op Pinterest. 

Waar gebruik je zoektermen op Pinterest?

Er zijn verschillende plaatsen waar zoektermen terugkomen op Pinterest. Namelijk de volgende plaatsen:

  • Profielnaam
  • Profiel omschrijving
  • Bord titels
  • Bord omschrijvingen
  • Pin Omschrijvingen
  • Tekst in je afbeeldingen

Profielnaam

Voorheen kon je in je profielnaam ook zoektermen zetten. Je ziet nog steeds een behoorlijk aantal profielen met lange namen. Dit is sinds september 2018 niet meer mogelijk. Je kan je profiel niet meer updaten zonder je naam in te korten. Ze willen dat je enkel je persoonlijke naam of bedrijfsnaam hebt, niet meer dan dat. Ik krijg met Geld verdienen met Pinterest soms ook de foutmelding dat ik mijn naam moet inkorten. Omdat het voorheen wel mogelijk was om zoektermen in je naam te verwerken, heb ik hem voor de volledigheid er wel bij gezet.

Profiel omschrijving

 

 

Pinterest Bord Omschrijving

Dit is de bordomschrijving van Geld verdienen met Pinterest. In deze omschrijving zitten de zoektermen Affiliate Marketing, Bloggen, Passief Inkomen, Blog tips en verdienen met Pinterest. Denk dus goed na hoe je jouw zoektermen het beste in een kort verhaaltje kunt vormgeven. Je zou in mijn profielomschrijving wellicht verwachten dat geld verdienen met Pinterest er in voor zou komen. Maar omdat het mijn profielnaam al is én ik een bord heb wat zo heet, heb ik ervoor gekozen om dit niet te verwerken in de profielomschrijving. Je kan de tekst in je profiel altijd wijzigen en daarmee kan je kijken wat wel en niet goed werkt. 

Bord Titels 

Zorg dat er in je bord titels ook zoektermen terug komen. Je ziet vaak bordtitels met mooie symbolen aan het begin als ~fashion~ of namen als F A S H I O N. Dit helpt natuurlijk niet als je gevonden wilt worden. Op mijn persoonlijke profiel had ik voorheen ook veel reisborden. Ik wilde hier overzicht in hebben en had elk reisbord TRAVEL – land genoemd. Dat is natuurlijk geen term waar mensen op zoeken. Ik heb uiteindelijk een heel Pinterest profiel gemaakt voor mijn reispins en daar heb ik de volgende namen.

 

 

Zoals je ziet ben ik nog niet consequent met travel tips achter elk bord zetten. Ik ben aan het kijken of mijn Croatia bord zonder het woord travel beter of slechter gevonden wordt dan de andere borden. Je kan je bordnamen altijd veranderen, dus je kan ook goed kijken wat wel of niet werkt.

Bord omschrijvingen 

Elk bord moet ook weer omschrijvingen hebben. Kijk ook vooral wat anderen met gelijke borden hebben voor omschrijvingen. Hier heb ik het engelstalige affialiate marketing bord als voorbeeld. De termen affiliate marketing for beginners, affiliate marketing on pinterest, affiliate marketing programs, affiliate marketing tips, make money online en passive income komen allemaal voorbij. Veel mensen zetten ook gewoon een rij met keywords neer. Die doen het als volgt:
affiliate marketing for beginners | affiliate marketing on pinterest | affiliate marketing programs | affiliate marketing tips | make money online| passive income

 

Er wordt gezegd dat je beter je zoektermen in een tekst kunt zetten omdat het dan beter scoort. Het leest veel makkelijker in tekst verband dan als het allemaal los staat.

 

Het maken van bord omschrijvingen met zoektermen is een tijdrovend klusje, maar als je het eenmaal hebt, heb je ook altijd een goeie lijst om op terug te vallen.

Pinterest SEO start cursus

Leer meer over zoektermen op Pinterest

Leer nog meer over zoektermen en hoe je de beste zoektermen kunt vinden in deze cursus! Een drie daagse cursus met veel informatie over dit onderwerp inclusief opdrachten voor elke dag.

Pin omschrijvingen

Elke pin heeft een omschrijving nodig waarmee hij makkelijk gevonden gaat worden. Bij elke pin die verwijst naar mijn eigen website, stop ik heel veel zorg in de omschrijvingen die ik erbij zet. Bij pins naar andermans content, ben ik er iets makkelijker in. Toch is het wel goed om ook andermans pins goeie zoektermen te geven. Wanneer die pins goed scoren, zie je dat ook terug in je eigen profielstatistieken. Hoe beter al je pins scoren, hoe vaker je wordt laten zien in de smartfeed.

Zoektermen in je pin afbeelding

Dit is het punt wat veel mensen vergeten. Pinterest leest ook de tekst uit die in je afbeeldingen zitten. Het is dus belangrijk om ook zoektermen in je afbeeldingen te verwerken. Dit is vooral voor bloggers heel handig. Verwerk altijd zoektermen in je afbeeldingen, de titel van je artikel of andere populaire zoektermen. Zorg dat je een makkelijk leesbaar font gebruikt, zodat Pinterest het ook kan uitlezen. Het werkt het allerbeste als je ook een Call To Action erin verwerkt. Dit merk je vooral bij productpins. Een productpin van mij die heel populair is geweest is de volgende.

 

De zoektermen die hierin verwerkt zaten waren best bullet journal pens, bullet journal en bullet journal pens. De Call to Action is Get them now. Mensen zijn geneigd te klikken op deze pin.

 

 

Hoe vind je zoektermen?

  • Pinterest vult aan
  • Kijk naar de suggesties onder je zoekterm
  • Bekijk gelijke Pinterest borden

 

 Pinterest vult aan

Wanneer je een zoekterm invult, zal Pinterest automatisch veelgenoemde zoektermen noemen. Eigenlijk net zoals Google dit doet. Het kan dus heel interessant zijn om af en toe even je zoektermen in te typen. Gebruik je wel de juiste termen?

Suggesties bij je zoektermen

 

 

Pinterest geeft tegels weer met gerelateerde onderwerpen. Vaak kun je best ver doorklikken bij bepaalde tegels. Wanneer je nu op deze afbeelding bijvoorbeeld zou klikken op Affiliate Marketing on Pinterest, dan krijg je daarna weer een hele rij. Bekijk dan ook elke tegel en ontdek veel nieuwe zoektermen. 

Bekijk gelijke borden

De makkelijkste manier om zoektermen te vinden, is om te kijken bij soortgelijke borden. Let er wel op dat dit enkel als inspiratie dient en je niet klakkeloos het lijstje moet kopiëren. Giet je zoektermen altijd in je eigen jasje. Wanneer Pinterest ziet dat jij precies hetzelfde als bordomschrijving hebt als iemand anders, zal je dit terug zien in je resultaten. Wees origineel, je wilt tenslotte zelf ook niet anderen je content stelen.

Blijf zoeken naar andere opties

Ik ben erg fan van het affiliate programma van Creative Market. Daar heb ik ook al eerder een artikel over geschreven. Creative Market helpt mij ook bij het verzinnen van nieuwe zoektermen. Bij hun producten staan namelijk altijd een heleboel tags. Wanneer ik weer een nieuwe productpin maak, bekijk ik altijd even het lijstje tags wat daar bij staat. De website van Creative Market is sindskort helemaal vernieuwd, tegenwoordig staan de tags helemaal onderaan de pagina.

Je kan dus altijd op plekken waar je het niet verwacht inspiratie tegenkomen voor je zoektermen.

Leer meer over zoektermen op Pinterest

Pinterest SEO start cursus

Leer nog meer over zoektermen en hoe je de beste zoektermen kunt vinden in deze cursus! Een drie daagse cursus met veel informatie over dit onderwerp inclusief opdrachten voor elke dag. 

49.00 (excl. BTW)

Bewaar voor later

Wat zijn zoektermen op Pinterest en hoe vind je de beste zoektermen? Waar gebruik je zoektermen? #zoektermen #pinterestseo

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.