Heb je nog geen Tailwind? Maak dan nu jouw account aan en wanneer je overstapt op een betaald account, krijg je de eerste 2 maanden gratis.

Dit werkt alleen wanneer je via deze affiliate link lid wordt. Wanneer je via deze link lid wordt, krijg ik een kleine commissie, dit kost jou niks. Ik heb een vergoeding ontvangen om deze blogartikelen over Tailwind te schrijven, maar dat heeft mijn mening niet beinvloed.

Hoe kunnen Tailwind Communities je meer verkeer opleveren?

jul 2, 2019 | Tailwind, Tools

Hoe kunnen Tailwind Tribes je meer verkeer opleveren?

Wat kan Tailwind Communitis je allemaal opleveren?

De vraag die ik het meeste krijg over Tailwind is, welke functies het beste zijn en het meeste opleveren. Dat zijn de volgende twee functies.

  • Tailwind Communities (voorheen Tribes)
  • Smartloop Scheduler

Ik ga in dit artikel de Tailwind Communities uitleggen. Hoe kan je ze het beste gebruiken en er het meeste uithalen. Om te kunnen uitleggen wat de voordelen van Tailwind Communities zijn, moet ik eerst wat uitleggen over de groepsborden van Pinterest.

Groepsborden op Pinterest

Wanneer je het internet afspeurt om uit te vinden wat de beste Pinterest Strategieën zijn, zal je vaak over Pinterest groepsborden lezen. Pinterest heeft al jaren groepsborden, dat zijn borden waar je samen met andere pinners op kunt pinnen. Het idee was dat je vooral samen met je buurvrouw ideeën zal delen, maar natuurlijk werd het omgetoverd in een marketing strategie. Veel bloggers gebruiken het al jaren om hun content te delen.

Het idee is dat je doordat je samen het bord hebt, meer bereik hebt. Hoe meer mensen lid van het bord zijn, hoe meer mensen het bord ook volgen en hoe meer mensen de pin dus zien. Maar hoe meer mensen er op een bord zitten, hoe minder de kwaliteit van de pins ook gewaarborgd kon worden.

Pinterest heeft daarom in het voorjaar van 2018 laten weten dat de groepsborden minder zullen worden vertoond in de smartfeed.

De reactie van veel Pinterest gebruikers was om alle groepsborden te verlaten. Ik denk dat dat een overtrokken reactie is. Kijk altijd eerst naar je statistieken. Vooral via Tailwind kan je makkelijk zien welke borden wel of niet voor je werken. Maak gebaseerd op de feiten je beslissing.

Kleinere groepsborden met een specifiek onderwerp werken nog steeds erg goed.

Waarom vertel ik dit allemaal? Ik denk dat Tailwind Communities je kunnen brengen, wat de groepsborden in het verleden hebben gebracht.

Wat zijn nou die Tailwind Communities?

Een Tailwind Community is een community waar gelijkgestemden hun pins delen over een specifiek onderwerp. Zo heb je hele specifieke onderwerpen (zoals over alles wat met pinterest marketing te maken heeft) of wat bredere onderwerpen (zoals nederlandse bloggers)

Er zijn heel veel verschillende onderwerpen waarin er Communities zijn. Je kan altijd wel een actieve community vinden over Reizen, Eten, Lifestyle. Je kan altijd makkelijk een nieuwe community vinden met de Find A Community optie.

Het basis principe van Communities is dat je je eigen pins deelt en dan ook de content van je community-genoten deelt op je eigen borden. De meeste Communities hanteren de regel dat voor elke pin die je zelf post, je ook iets van een ander post. Het 1:1 principe, soms is het zelfs een 1:2 principe.

Doordat je ook content van anderen uit de community moet pinnen, betekent dat mensen ook jouw content zullen pinnen. Het is ook een goeie manier om kwaliteit pins over je niche onderwerp te vinden. Op deze manier kan je dus makkelijk je feed vullen.

Hoe kan je Tailwind gratis proberen?

Wanneer je Tailwind Free wil proberen, krijg je 100 pins. Je kan deze pins gebruiken om je eigen content in te plannen of je kunt deze pins gebruiken om andermans pins te pinnen. Je moet tenslotte altijd zoveel pins pinnen om je eigen pin in een community te moeten toevoegen.

Je kunt vervolgens de pins die je handmatig hebt geplaatst op Pinterest terugvinden in je Tailwind Statistieken. Via die manier kun je je oude pins alsnog toevoegen aan Communities.

Hier zie je hoe een pin in je statistieken eruit ziet. Deze pin is 31 keer gerepinned. Door rechts op Add to Community te klikken, kan je de pin makkelijk toevoegen aan een community.

Je mag gratis lid worden van 5 Communities. Sommige Communities moet je toestemming vragen om lid te worden, anderen kan je meteen lid van zijn. Elke community heeft zijn eigen regels, zorg dat je deze goed checkt. Wanneer je je niet aan deze regelt houdt, zal je uit de community gegooid worden.

Betaalde versie

Er zijn verschillende powerups te koop. Hierdoor kan je lid worden van meer Communities en kan je meer pins per maand toevoegen aan die Communities. Ik zou echt willen aanraden om eerst te kijken of je de juiste Communities hebt, voor je meteen geld gaat betalen hiervoor.

Er zijn een aantal Communities die heel goed werken, maar er zijn ook een aantal Communities waar er net te weinig traffic uit voort vloeit.

Wanneer je nu lid overschakelt op een betaald plan op Tailwind, krijg je 2 maanden gratis ter waarde van 30 euro. Op die manier kan je zelf zien wat de voordelen van Tailwind Communities zijn. Klik hier om lid te worden van Tailwind.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.