Heb je nog geen Tailwind? Maak dan nu jouw account aan en wanneer je overstapt op een betaald account, krijg je de eerste 2 maanden gratis.

Dit werkt alleen wanneer je via deze affiliate link lid wordt. Wanneer je via deze link lid wordt, krijg ik een kleine commissie, dit kost jou niks. Ik heb een vergoeding ontvangen om deze blogartikelen over Tailwind te schrijven, maar dat heeft mijn mening niet beinvloed.

Tailwind is de beste Pinterest Tool

nov 9, 2018 | Tailwind, Tools

Tailwind, de beste pinterest tool


Wanneer je geld wilt verdienen met Pinterest, moet je een duidelijk plan hebben waar je mee bezig bent. Je wilt consistent pinnen en niet non-stop op Pinterest zitten. Dat is dan ook waarom Tailwind onmisbaar is voor Pinterest. Tailwind is de tool die je kunt gebruiken om pins in te plannen, gestroomlijnd te laten publiceren en beter inzicht geeft in je resultaten.

In dit artikel leg ik dan ook uit waarom je niet zonder Tailwind voor Pinterest zou kunnen.

Wat is Tailwind?

Tailwind is, kortgezegd, een tool die je kan gebruiken om je Pinterest in te plannen. Veel mensen gebruiken het ook om hun Pinterest account te laten groeien. Er zijn verschillende functies waardoor het een fantastische manier om je Pinterest business geautomatiseerd te laten werken. De functie waar de meeste mensen Tailwind voor kennen, is de plannerfunctie.

Maar Tailwind heeft meer functies. Vanuit dit programma krijg je in één keer een overzicht van je profiel. Er zijn aparte groepen (Tailwind Communities) waarin je je pins kunt delen met anderen én Tailwind heeft betere statistieken dan Pinterest zelf. Dit is alles is al genoeg reden om Tailwind te gebruiken voor je Pinterest Strategie. Ik zal nu iets specifieker uitleggen hoezo je echt niet zonder Tailwind kunt.

Profiel Analyse

Wanneer je inlogt op Tailwind, is je dashboard natuurlijk het eerste wat je ziet. Daar zie je het kopje Complete your account. Er staat een percentage genoemd en daarmee kan je in één oogopslag zien hoe jouw Pinterest account er voor staat. Deze functie geeft aan welke borden er nog geen omschrijving hebben en welke borden nog niet ingedeeld zijn in een categorie.

Wanneer je geen categorie of bordomschrijving hebt toegevoegd, is het voor Pinterest lastiger om je pins uit te lezen. Bij deze functie zie je in één oog opslag welke borden er nog informatie missen.

Wanneer je je borden dan langsgaat om aan te vullen, is het slim om het volgende in gedachten te houden. Zoals laatst al in Hoe geld te verdienen met Pinterest te lezen was, is het erg belangrijk dat je profiel goed gevuld is met zoektermen. Deze zoektermen moet je ook goed verwerken in je bordomschrijvingen, zodat je borden beter gevonden kunnen worden. Wanneer je borden beter gevonden worden, zal je profiel ook hoger ranken en zal je eerder in de smartfeed van anderen terecht komen.

Tailwind Statistieken

Ik zei het net al even, Tailwind heeft betere statistieken dan Pinterest. Natuurlijk kan je op Pinterest prima zien welke pins het goed doen en kan je ook meer informatie uit de losse pin statistieken halen, maar het is best omslachtig. In Tailwind zijn er verschillende manieren hoe je kan zien hoe je pins het doen, maar ook welke borden het populairst zijn.

Hier laat ik zien op welke plekken je belangrijke informatie uit Tailwind voor Pinterest kunt halen.

Profiel performance in Tailwind
 • Profile Performance: Hier kan je in een duidelijk overzicht zien hoeveel pins je per week of dag hebt gedaan, hoeveel repins je krijgt en hoe je account scoort qua viraliteit en engagement.
 • Board Insights: Welke borden krijgen de meeste repins, welk bord presteert eigenlijk niet echt. Welke groepsboarden zorgen voor veel traffic en welke hebben eigenlijk een te lage engagement.
 • Pin Inspector: Wat zijn je populairste pins? Vanuit deze functie kan je makkelijk je populaire pins repinnen of toevoegen aan communities.

MELD JE NU AAN VOOR TAILWIND

Tailwind Communities

Een Tailwind Community (voorheen Tribe) is een afgesloten groep, waar je jouw pins in kunt delen. Een community heeft een specifiek onderwerp, waardoor er gelijkgestemden in dezelfde groep zitten.

Elke community heeft zijn eigen regels. Één van de standaard regels is dat je voor elke pin die je zelf toevoegt, ook een pin van een ander moet delen. De beheerder (en jijzelf) heeft inzicht in die statistieken en je kan een waarschuwing krijgen wanneer je niet genoeg andermans content pint. Doordat deze regel in elke community zit, is de kans vrij groot, dat anderen jouw pins ook zullen delen.

Je kan lid worden van 5 communities. Wanneer je lid wilt worden van meer communities, moet je een Community Power-Up kopen. Je mag ook standaard 30 van je eigen pins toevoegen aan de communities. Met een Power-Up wordt dat 80. Elke community heeft zijn eigen regels. In sommige communities mag je bijvoorbeeld geen affiliate pins plaatsen of alleen Nederlandse pins. Lees de community regels dus altijd goed door.

Hoe kies je de Communities waar je lid van wordt?

Als ik op zoek ben naar nieuwe communities, let ik op een aantal dingen. Ik kijk naar of je meteen lid kunt worden of dat je een verzoek moet indienen. Daarnaast kijk ik ook naar de activiteit van de community. Meestal kies ik voor communities waar ik direct lid van kan worden en actief zijn. Het aantal leden maakt me niet heel erg veel uit, zolang de community maar actief is.

Er zijn ook communities die zich specificeren op viral pins. Dan moet een pin vaak al 500+ of 1000k pins hebben. In de community zie je hoeveel pins er al van deze pagina zijn bij het blauwe vlammetje rechts bovenin. Je kan daardoor niet pins toevoegen die eigenlijk niet viral zijn, omdat anderen dat meteen zien. Het kan wel voordelig zijn voor je om viral pins te pinnen op jouw profiel. Op die manier krijg je wel meer activiteit naar jouw profiel.

Wat ook slim is om eigen communities te maken. Je eigen community telt namelijk niet mee in het aantal communities waar je lid van bent. Je kan dit gebruiken om van al jouw pins te zien hoeveel versies er al van zijn.

Communities waar ik lid van ben:

 • All things Planning & Bullet Journal
 • Beautiful Printables
 • Dutch blog tips
 • Dutch bloggers
 • Nederlandse bloggers
 • Nederlandse Business Bloggers
 • Nederlandse Reispins [Mappin Monday Tribe]
 • Travel viral pins (500+)

Wat is zo fijn aan Communities?

 • Het is een fijne manier om nieuwe content te vinden.
 • Mensen delen sneller je pins, dus ook je affiliate pins worden sneller gedeeld en verschijnen vaker op Pinterest

De Tailwind Scheduler

De planfunctie van Tailwind is de grootste reden waarom mensen Tailwind gebruiken voor Pinterest. Het scheelt zoveel tijd om je pins niet handmatig te hoeven pinnen. Je kan je pins inplannen en ze meteen automatisch op verschillende borden laten terugkomen. Dan kan je er voor kiezen om ze ‘gewoon’ in te plannen of met een interval. Wanneer je ze zonder interval (dus gewoon)inplant, komen ze allemaal achter elkaar in de grote hoop. Af en toe moet je de ingeplande pins weer even shuffelen, zodat er niet allemaal dezelfde afbeeldingen achter elkaar gepint worden.

Wanneer je Tailwind aanmaakt, mag je eerst 100 pins gratis pinnen om te kijken of het voor je werkt. Je kan Tailwind dus gewoon gratis gebruiken, zonder dat je van te voren je betaalgegevens hoeft in te vullen. Maar ik wil hier een kleine waarschuwing bij geven. Zodra je begint met pinnen via Tailwind, wil je eigenlijk niet anders meer.

Wanneer je via mijn link lid wordt van Tailwind, krijg je de eerste maand gratis wanneer je er voor kiest om te gaan betalen. Ik krijg dan ook één maand gratis, dus ik zou het enorm waarderen wanneer je met mijn link lid zou worden.

Smart Scheduler

Het automatische pin schema van Tailwind.

Tailwind heeft een slimme planner wat is aangepast op jouw eigen schema. Tailwind geeft aan welke tijdstippen optimaal zijn voor jouw Pinterest account. Dit is gebaseerd op de tijdzone waar je zelf in zit. Wanneer je een doelgroep hebt die vooral in Amerika zit, kan het dus zijn dat jouw pins het het beste doen rond middernacht.

Wanneer je naar de tijdsplanning gaat, zijn de donkergroene tijden de beste tijden voor je profiel en die reeds ingepland zijn. De lichtgroene zijn ingeplande tijden die het iets minder goed doen als de donkergroene, maar wel goed werken. De witte vakjes zijn suggesties die je nog meer zou kunnen toevoegen.

Tailwind Browser Extensie

Nog een functie die je leven op Pinterest stukken makkelijker maakt, is de Extensie die je aan je browser kunt toevoegen. Hierdoor kan je met 1 druk op de knop van elke website pins inplannen. Je kan ook meerdere pins inplannen, wanneer je bijvoorbeeld op Pinterest aan het browsen bent en op je knop klikt. Het is een makkelijke functie om in één keer heel veel pins in te plannen. Lees hier meer informatie hierover.

Bordlijsten

How to use boardlists in Tailwind?

Wanneer je veel borden op Pinterest hebt, is de kans groot dat één pin op meerdere borden tot zijn recht komt. Tailwind heeft een handige functie waardoor je heel makkelijk deze borden in een groep kunt voegen. Dit is vooral handig wanneer je gebruikt maakt van een hoop groepborden. Je maakt een groep aan en wanneer je dan je pins inpland op Tailwind, hoef je alleen die groepsnaam in te vullen en dan word je pin meteen op alle borden ingepland.

Ga je Tailwind gebruiken?

Ik zou het van harte aanbevelen om Tailwind te gebruiken. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met Geld verdienen met Pinterest gebruik ik Tailwind. Ondertussen gebruik ik het voor verschillende accounts en heb ik ook een Community Power-Up. Kortom, ik kan niet meer zonder.

Ik snap het helemaal dat je niet meteen vast wilt zitten aan een abonnement.

Het goede is dat je kan beginnen met een gratis account. De eerste 100 pins die je inplant, zijn gratis. Op die manier kan je een goed gevoel krijgen wat deze tool voor jou kan doen. Als je het daarna niks vindt, zit je nergens aan vast.

Klik dan hier om je account aan te maken.

Als je er daarna voor kiest om een abonnement te nemen, heb je de mogelijkheid om per maand (ongeveer 15 euro) of per jaar (10 euro) te betalen. Wanneer je via mijn link je account aanmaakt, krijg je de eerste maand gratis wanneer je er voor kiest om te betalen. En je doet mij daar ook een maand gratis Tailwind mee cadeau!

MELD JE NU AAN VOOR TAILWIND

Ga jij Tailwind gebruiken voor Pinterest? Of gebruik je het al? Laat dan jouw favoriete Tailwind functie achter in de comments.

Bewaar voor op Pinterest

Tailwind, de beste pinterest tool

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.