Heb je nog geen Tailwind? Maak dan nu jouw account aan en wanneer je overstapt op een betaald account, krijg je de eerste 2 maanden gratis.

Dit werkt alleen wanneer je via deze affiliate link lid wordt. Wanneer je via deze link lid wordt, krijg ik een kleine commissie, dit kost jou niks. Ik heb een vergoeding ontvangen om deze blogartikelen over Tailwind te schrijven, maar dat heeft mijn mening niet beinvloed.

5 redenen om Tailwind Create te gebruiken

jan 12, 2021 | Tailwind

5 redenen om Tailwind Create te gebruiken

Tailwind is één van de officiële partners van Pinterest. Dat merk je aan dat Tailwind hun dienst altijd aanpast aan de meest up to date richtlijn van Pinterest. Waar het soms voor ons – gebruikers – nog niet helemaal duidelijk is wat de laatste verandering in het algoritme is, weten de werknemers van Tailwind dat wel altijd.

Tailwind heeft als doel om het de gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken om zo veel mogelijk uit Pinterest te halen.

Ik gebruik Tailwind meer dan 3 jaar. Vanaf het moment dat ik begon met Pinterest marketing was het ondenkbaar om het niet te gebruiken. Toen Tailwind mij benaderde om iets te schrijven over hun nieuwste functie, Tailwind Create, wist ik meteen dat ik dat wilde doen. Het is namelijk dé functie die je wilt gebruiken wanneer je opziet tegen het maken van pins.

Dat is iets waar mijn klanten het meeste mee struggelen.

Dus als jij je afvraagt: hoe ga ik nu weer een nieuwe pin maken van dit oude blogartikel? Dan is deze blogpost iets voor jou!

5 redenen om Tailwind Create om te gebruiken

Je kunt Tailwind Create gebruiken wanneer je nog in je testfase zit op Tailwind. Wanneer je lid wordt van Tailwind, kan je de eerste 100 pins gratis plaatsen. In die periode kan je testen of je Tailwind fijn vind werken. Wanneer je lid wordt via mijn link, krijg je de eerste maand gratis wanneer je gaat betalen. Dat kost jou niets extra’s en levert ons beide een gratis maand op.

Bij de gratis variant kan je 15 pins per maand maken met Tailwind Create. Wanneer je een Tailwind Plus account hebt, zijn dat 30 pins. Je kunt ook altijd nog een Create Powerup nemen, dan kan je kiezen voor 100 of 300 pins. Normaliter beginnen die kosten vanaf $25, maar tot 31 januari 2021 kan je deze powerup kopen vanaf $12.41. Omgerekend naar euro’s is dat ongeveer €10.

1. Het bespaart je tijd

Wanneer je een pin gaat maken met Tailwind Create, dan vertel je wat jouw huisstijl kleuren en lettertypes zijn. Je vertelt Tailwind naar welke website je wilt verwijzen en welke tekst je op de pin wilt hebben. Vervolgens doet Tailwind de rest.

Je hebt dus één keer het instelwerk en daarna kan je elke maand gemakkelijk een aantal nieuwe pins maken. Dit gaat je heel veel tijd schelen. Wanneer je na een maand verder wilt gaan met hetzelfde artikel, dan kan je altijd teruggrijpen naar een eerdere sessie. Dan hoef je niet meer apart de foto’s te uploaden of te kiezen van de stock afbeeldingen. Dit scheelt dus heel veel tijd.

2. Door Tailwind te gebruiken, zit je altijd goed met de Pinterest richtlijnen

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde, zal Tailwind zich altijd aan de richtlijnen van Pinterest houden. Hoe Tailwind dit doet? Door je een melding te geven wanneer je teveel pins met dezelfde tekst maakt. Wanneer jij 5 pins hebt gemaakt met dezelfde tekst op de pin, dan zal er een melding verschijnen. Wanneer je 15 pins naar dezelfde pagina maakt, kan je niet meer pins maken in diezelfde sessie.

Al deze meldingen zijn ingesteld zodat je niet als spammer gaat overkomen. Wanneer Tailwind je een melding geeft, is het slim om je daar aan te houden. Op die manier weet je zeker dat jij altijd volgens de richtlijnen van Pinterest pint.

3. Elke pin is een verse afbeelding

Als je de richtlijnen van Pinterest opzoekt, gaat het vaak over fresh content. Wat die term inhoudt, is elke keer weer anders. Tijdlang werd iets als vers gezien wanneer het een nieuwe combinatie pin omschrijving en pin url was. Sidns 2020 is het zo dat het gaat om de afbeelding en de pin url. Je wilt voorkomen dat je dezelfde afbeelding vaker gebruikt.

Dit kan je voorkomen door andere zoektermen te gebruiken, maar ook door afbeeldingen anders uit te snijden. Hierover leer ik je meer in de Pin it like a pro cursus.

Tailwind Create houdt hier rekening mee. Elk design heeft weer een andere uitsnede van de afbeelding. Geen enkele pin is hetzelfde.

Een pin maken met Tailwind Create
Zo ziet het eruit wanneer je een pin maakt binnen Tailwind Create

4. Elke pin is meteen herkenbaar in jouw huisstijl

Wat voor mij de grootste reden is om Tailwind Create te gebruiken, is dat alles wat je maakt, meteen conform jouw huisstijl is. Wanneer jij jouw kleuren en lettertypes invoert, zal elke pin die gemaakt worden, meteen als jouw merk aanvoelen. Je krijgt meteen een lading pin designs te zien en daar kies je de pins uit die het beste bij jouw merk passen.

De herkenbaarheid van jouw pins staat dus al vast. Een heerlijk idee!

5. Je kunt favoriete designs instellen

Bij elke sessie waarin je Tailwind Create gebruikt, krijg je weer een lading designs te zien. Je kunt daarin ook favoriete designs kiezen. Dan kan je voor elke nieuwe sessie, meteen weer dezelfde designs kiezen. Dit maakt de herkenbaarheid van jouw pins nog groter. Het scheelt heel veel tijd. Wanneer je de favoriete designs gebruikt, kan je echt binnen 5 minuten nieuwe pins maken.

Hoe werkt Tailwind Create?

Ik heb hierboven alle functionaliteiten uitgelegd, maar het is ook fijn om te kijken hoe het daadwerkelijk werkt. Daarvoor heb ik een video gemaakt. De kan deze video hier bekijken.

Klik hier om Tailwind Create te gebruiken.

Ga jij Tailwind Create gebruiken?

Bewaar op Pinterest

5 redenen om Tailwind Create te gebruiken

2 Reacties

 1. Silvia

  Ik heb geprobeert om bij Tailwind een upgrade te doen, maar volgens mij kan dit alleen met een creditcard. Heb contact gehad met klantenservice, maar wordt ik niet veel wijzer van. Heb jij hier ervaring mee? Kan er alleen betaald worden met een creditcard? Kan mijn bankgegevens in ieder geval niet invullen.

  Antwoord
  • Veerle

   He Silvia, Je kunt inderdaad alleen met een credit card betalen. Dat maakt het wel iets lastiger voor ons Nederlanders om het te gebruiken, omdat wij niet allemaal een credit card hebben.

   Er komt binnenkort een verandering in de pricing plans die ze hebben, wellicht dat je in de toekomst dan geen betaalde upgrade meer nodig hebt!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.