Heb je nog geen Tailwind? Maak dan nu jouw account aan en wanneer je overstapt op een betaald account, krijg je de eerste 2 maanden gratis.

Dit werkt alleen wanneer je via deze affiliate link lid wordt. Wanneer je via deze link lid wordt, krijg ik een kleine commissie, dit kost jou niks. Ik heb een vergoeding ontvangen om deze blogartikelen over Tailwind te schrijven, maar dat heeft mijn mening niet beinvloed.

Alles over Tailwind Smartloops

apr 28, 2020 | Tailwind

Hoe gebruik je Tailwind Smartloops om meer verkeer op jouw blog te krijgen? Lees hier alles over Tailwind Smartloops en begin vandaag nog meer meer verkeer op jouw blog! #blogpraat #tailwind #smartloop

Één van de voordelen van een betaald Tailwind account, is dat je gebruik kunt maken van de Smartloops. Wat zijn Tailwind Smartloops en hoe kan je dit inzetten in je Pinterest marketing strategie? In dit artikel lees je waarom iedereen gebruik zou moeten maken van Tailwind Smartloops.

SmartLoop is een Tailwind toevoeging om het makkelijker te maken om je beste pins opnieuw te delen. Je content wordt dan automatisch op de beste momenten gedeeld en worden automatisch herhaald door het jaar heen. De smartloop houdt altijd rekening met de regels die Pinterest opstelt.

Door gebruik te maken van de Tailwind Smartloop functie, kan je veel tijd besparen en pin je je beste content op de beste momenten. Je bent altijd actief omdat je Smartloop automatisch doorloopt.

Het is een makkelijke functie om je pins te laten terug komen op de borden waar je vaak op pint. Doordat er een aantal pins in de loop zitten, duurt het even voordat je pins herhaalt worden. Zodra je pins op alle borden gepint zijn die je hebt toegevoegd in je loop, zal je cyclus weer herhaald worden.

Het mooie hiervan is dat je pin veel meer kansen heeft om op Pinterest te worden gevonden, in plaats van één keer pinnen en verdwijnen in de feed.

Je hoeft geen overzicht bij te houden van welke pin je op welk bord plaatst, dat doet Tailwind allemaal voor je. In het Tailwind Smartloop overzicht kan je zien welke pins al zijn gepind en welke er binnenkort voorbij komen.

Tijd besparen met Smartloops

Doordat de Smartloop automatisch werkt, gaat het je een hele hoop tijd besparen. Het is vooral een makkelijke manier om meer verkeer naar je website te trekken. Wanneer je content hebt die het eigenlijk altijd goed doet, kan je deze zeker opnemen in je smartloop. Voeg vooral pins toe in je smartloop waarvan je in het verleden al veel kliks of repins hebt gekregen, dan weet je zeker dat je daar in de toekomst meer van gaat krijgen.

Een ander voordeel van Smartloops is dat je het signaal geeft naar Pinterest dat je het consequent gebruikt. Het Pinterest algoritme laat gebruikers die het platform consequent gebruiken, vaker en hoger naar voren komen dan gebruikers die minder vaak pinnen.

Twee soorten loops

Er bestaan twee soorten smartloops, namelijk de seizoensgebonden en de evengreen smartloop. De evergreen smartloop is een loop die je eigenlijk altijd kunt gebruiken.

Pinterest heeft ongeveer 6 weken nodig om een pin goed op waarde te schatten. Dit wil je vooral in je gedachten houden wanneer je seizoensgebonden pins maakt. Wanneer je bijvoorbeeld pins maakt voor kerstmis, dan is het slim om deze twee maanden voor kerst te publiceren. Met de seasonal Smartloop kan je een begin en eind datum instellen. Wanneer je pins hebt die het elk jaar goed doen rond de kerst, dan kan je die dus al veel eerder instellen. Dit is vooral handig om te gebruiken wanneer je cadeaugidsen maakt. Je kan ook denken aan feestdagen zoals Valentijnsdag, Pasen, Moederdag of Halloween.

Voor wie is Smartloops handig te gebruiken?

  • Voor iedereen die tijd wil besparen met hun Pinterest-marketing
  • Degenen die automatisch willen pinnen zodat niet hoeven te onthouden wanneer ze weer opnieuw moeten inplannen
  • Pinners die seizoensinhoud hebben en dat jaarlijks willen laten terugkomen
  • Degenen die hun Pinterest-strategie serieus nemen en er meer bezoekers uit willen halen
  • Iedereen die zijn inkomen uit haar blog wilt verhogen
  • Bloggers met veel content
  • Bloggers die hun e-maillijst willen uitbreiden

Hoe gebruik je smartloops?

Wanneer je een smartloop maakt, krijg je dit scherm. Zoals eerder gezegd kan je kiezen uit twee soorten loops, kies hier welke soort smartloop je nu wilt maken.

Hoe begin je een smartloop?

Daarna verzin je een naam voor je loop, kies je welke borden je het standaard op wilt pinnen en kies je of je de pins het hele jaar door wilt laten terug komen, of alleen door tijdens een bepaalde periode.

Daarna word je gevraagd welke pins je wilt toevoegen aan je nieuw gemaakte smartloop. Tailwind zal je ook suggesties geven van pins die lijken op de pins die je toevoegt. Kijk daar ook altijd naar. Kies pins die sowieso al een aantal saves hebben, die zullen het naar verwachting beter doen.

Hoe stel je een smartloop in

Tailwind zal vragen of je nieuwe smartloop vooral core content or niche content bevat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat in het begin ook een beetje onduidelijk vond. Hier zal ik toelichten wat het verschil is.

Core content

Je core content is eigenlijk het belangrijkste onderwerp of thema van je blog. Dit is inhoud die je vaak deelt en de meeste onderwerpen hebben raakvlakken hiermee.

Niche Topic

Dit is superspecifieke inhoud die je wilt herhalen, maar niet noodzakelijkerwijs zoveel als echt het hoofdonderwerp van je account.


In theorie is er weinig verschil tussen de core en niche content. De smartloop zal in beide gevallen een keer per week pinnen, maar de manier waarop gepint wordt, is wel iets anders. Wanneer je er voor kiest om een pin te delen over 9 borden, dan zal de pin binnen 3 maanden op alle borden worden gepind, wanneer je gebruik maakt van de core content. Wanneer je dezelfde pin op dezelfde borden wilt pinnen met een nichte topic, dan zal het 6 maanden duren voordat de pin op alle borden is gezet.

De niche content zal iets minder vaak voorbij komen en heeft meer tijd tussen een nieuwe pin. Het verschil zit dus in hoe vaak achter elkaar er nieuwe content geplaatst zal worden.

Bordregels

Wanneer je meerdere smart loops hebt die op dezelfde boards posten, dan zal je een aantal bord regels moeten instellen. Groepsborden hebben vaak regels dat je maar een aantal keer per week mag plaatsen. Door deze groepsregels in te stellen in je smartloop, zal Tailwind zich daar aan houden en riskeer je het niet om van je groepsborden afgegooid te worden.

Wanneer je ook in je zelf handmatig pins inplant op deze groepsborden, is de kans wel aanwezig dat je alsnog over deze groepsregels heen gaat. Het is op dit moment nog onbekend of Tailwind daar buiten de smartloops ook rekening mee houd.

Hoeveel kost Tailwind SmartLoops?


Tailwind plus is $ 15 per maand, omgerekend is dat ongeveer € 13,50 (afhankelijk van de koers)

Wanneer je een jaarlijkt abonnement neemt, is dit slechts $ 119,88, omgerekend €105. Je krijgt dus ongeveer 4 maanden korting wanneer je eens per jaar betaald.

Je krijgt automatisch toegang tot Tailwind Smartloops wanneer je een Tailwind plus abonnement neemt. Hierin zitten 250 pins die je in je smartloop mag toevoegen. Een andere functie die je ook krijgt bij je Tailwind plus abonnement is Tailwind Communities (voorheen Tribes). Hier lees je meer over de Communities functie.

Wanneer je via mijn link lid wordt, krijg je de eerste twee maanden gratis wanneer je overstapt op een betaald account. Je doet mij hier dan ook een maand gratis Tailwind mee cadeau, dus je helpt niet alleen jezelf, maar ook mij!

Bewaar op Pinterest

Hoe gebruik je Tailwind Smartloops om meer verkeer op jouw blog te krijgen? Lees hier alles over Tailwind Smartloops en begin vandaag nog meer meer verkeer op jouw blog! #blogpraat #tailwind #smartloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.