Heb je nog geen Tailwind? Maak dan nu jouw account aan en wanneer je overstapt op een betaald account, krijg je de eerste 2 maanden gratis.

Dit werkt alleen wanneer je via deze affiliate link lid wordt. Wanneer je via deze link lid wordt, krijg ik een kleine commissie, dit kost jou niks. Ik heb een vergoeding ontvangen om deze blogartikelen over Tailwind te schrijven, maar dat heeft mijn mening niet beinvloed.

Tailwind voor Instagram

apr 29, 2020 | Tailwind

Hoe gebruik je Tailwind voor Instagram

Deze website en dit blog is natuurlijk voornamelijk gericht op geld verdienen met Pinterest, maar ook Instagram is een belangrijk onderdeel in je strategie. Tailwind is al vaak aan bod gekomen voor het inplannen van je pins op Pinterest, maar je kan ook Tailwind voor Instagram gebruiken. Hier lees je hoe je dat doet en waarom dit beter werkt dan andere inplan tools!

Tailwind is een tool die fantastisch werkt bij het inplannen van verschillende (social media) kanalen. Het is te gebruiken voor zowel Pinterest als Instagram. Naast dat het een inplan tool is, heeft Tailwind ook enorm veel kennis op het gebied van social media. Zij delen hun tips regelmatig in video’s en blogartikelen. Zij werken samen met zowel Pinterest als Instagram en hebben daardoor meestal als eerste kennis over de aanpassingen die in het platform gaan komen.

Dat ik fan ben van Tailwind, was waarschijnlijk al duidelijk doordat deze tool een eigen kopje heeft in mijn menu balk. In de afgelopen jaren heb ik het vooral gebruikt voor Pinterest en sinds kort gebruik ik het ook voor Instagram. Het enige nadeel is dat je apart betaald voor je Plus account voor Pinterest en Instagram.

Totaal vernieuwd

In de afgelopen maanden heeft Tailwind hard gewerkt om de Instagram tool totaal te vernieuwen. Je ziet hoeveel tijd erin heeft gezeten, want wat is het mooi geworden. Wanneer je bekend bent met Tailwind voor Pinterest, zal je meteen weten hoe je het voor Instagram kunt gebruiken.

Het is een overzichtelijke en handige drag and drop, ook in de app. Je kan makkelijk de tijdstippen waarop je wilt plaatsen inplannen en ziet in een mooie 9 foto raster welke foto's er als eerste op je grid terecht komen. Voor elke afbeelding die je wilt plaatsen, krijg je speciale tijdstippen waarop dit zou kunnen en die het beste zijn voor jouw instagram account.

Wat ik vaak doe is dat ik mijn foto's vanaf mijn telefoon via de app in drafts zet en ik vervolgens in browser alle omschrijvingen, hashtags en eerste comment instel. Je kan ook de foto's gewoon bewerken in Tailwind, je kan stories inplannen, noem maar op!

Hashtags

Het is natuurlijk belangrijk dat je hashtags gebruikt op Instagram. Dat is ook een reden waarom ik Tailwind voor Instagram zo handig vind. Één van de functies die Tailwind voor Pinterest heeft is dat je bordlijsten kan maken. Je maakt dan een groep met welke borden waarop je je pin wilt pinnen. Tailwind heeft nu iets soortgelijks voor Instagram, namelijk hashtaggroepen. Je kan dan per onderwerp waar je vaak over post een apart groepje met hashtags maken.

hashtags op instagram
Hier gebruik ik even mijn persoonlijke account als voorbeeld. Je ziet dat je automatisch de meestgebruikte hashtags te zien krijgt. Daarbij zie je in de kleurcodes ook meteen dat sommige hashtags het beter zouden doen dan anderen. De genoemde hashtags zijn misschien niet altijd de beste voor elke foto, maar het geeft je wel meteen inzicht in hoe goed een hashtag het zal doen bij je foto.

Zo gebruik ik bijvoorbeeld heel vaak #pinterest #pinterestmarketing #geldverdienenmetpinnen #onlinemarketing

Met een handig lijstje kan ik die makkelijk veel vaker terug laten komen in mijn posts.

Ook is er de functie om een aantal hashtags in de eerste comment te laten terug komen. Je ziet dit vaak bij mensen gebeuren omdat ze niet willen dat alle hashtags in de post zelf staat. Dan krijg je zo een lange rij te zien onderaan je caption. Het is mooier en net zo goed voor je vindbaarheid, wanneer je dat in de eerste comment plaatst. Let wel op dat je alleen hashtags in de eerste comment kan zetten.

Thema's voor posts

Content plan voor mijn Instagram account
Hier zie je het content schema wat Tailwind mij aanraadt voor mijn account.

Het is nu mogelijk om bepaalde thema's te hangen aan de dagen dat je wilt posten. Hierdoor hoef je niet meer urenlang na te denken welk thema ook alweer aan de beurt was, maar zie je dat in één oogopslag terug in je Tailwind overzicht.

Smart bio

De Smart Bio tool is een handige toevoeging die je ook kunt gebruiken. Hiermee kan je makkelijk een aantal links maken waar je vaak naar verwijst in je stories of op je profiel. Je kunt ook linken naar foto's van je profiel. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld een product hebt waar je vaker naar verwijst en waar een uitleg van staat bij die ene foto. Dit is een goed alternatief voor Linktree wat veel mensen gebruiken.

Wanneer je je aanmeld bij Tailwind voor Instagram krijg je de eerste 30 posts gratis en dit is niet tijdgebonden. Je kunt dus echt de tijd nemen om te kijken of Tailwind iets voor jou is. Door deze proefperiode te starten zit je nergens aan vast.

Deel op Pinterest

Hoe gebruik je Tailwind voor Instagram? Hier lees je welke functies het heeft en hoe je het kan gebruiken. Boost je instagram traffic en krijg nu je eerste 30 posts gratis! #instagram #insta

28 Reacties

 1. Lizette

  Wat handig dat je het kunt inplannen. Ik doe eigenlijk alles nog steeds handmatig posten. Dan doe ik het op de dag dat ik er zin in heb, als ik het plan, ben ik dan al lang weer vergeten wat ik op die dag wilde oosten denk ik.

  Antwoord
  • Veerle

   Ja, zo deed ik het eerst ook. Het lijkt fijn om meer controle te hebben door het handmatig te doen, maar als je druk bent of een off-dag hebt, dan schiet het er dus wel bij in. Dan valt alle consistentie opeens weg, terwijl Instagram daar erg van houdt. Het is het proberen zeker waard!

   Antwoord
 2. Krystle/Batboy

  Ik gebruik het niet, maar na het lezen van dit artikel wil ik mij er wel in gaan verdiepen. Thanks voor de tips!

  Antwoord
  • Veerle

   Het voordeel is dat je deze service eerst voor 30 posts gratis kan proberen, je zit dus nergens aan vast. Een hoop inplan tools hanteren een periode van een week of misschien twee. Dan vergeet je het vaak en kan je er niks meer mee. Hiermee kan je het dus echt een langere tijd proberen en alle functies uitzoeken.

   Antwoord
   • Jasmina

    Ik ga me er ook maar eens in verdiepen…vooral voor het gemak

    Antwoord
    • Veerle

     Yes, het gaat je een hele hoop opleveren!

     Antwoord
 3. Lotte

  Interessant artikel.! Eigenlijk jouw volledige website. Ik ben helemaal nog niet bezig met marketing op Pinterest, maar moet dus duidelijk toch eens gaan bekijken.

  Antwoord
  • Veerle

   Aaawh dankjewel voor het compliment! Pinterest biedt zeker mogelijkheden voor de marketing, dus ga je er zeker eens in verdiepen!

   Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Ik heb Tailwind inmiddels een tijdje, en ben er wel tevreden mee. Het scheelt me een boel tijd in ieder geval.

  Antwoord
  • Veerle

   Gebruik je Tailwind vooral voor Instagram of ook Pinterest? Voor Pinterest gebruik ik het ondertussen alweer 2 jaar en dat levert me zo veel op! Voor Instagram ben ik het pas recentelijk gaan gebruiken en denk ik dat het me ook heel veel tijd kan besparen.

   Antwoord
 5. Tessa

  Wat een handig systeem, hier had ik nog nooit van gehoord

  Antwoord
  • Veerle

   Het is echt heel handig, het levert je niet alleen heel veel tijd op, het geeft ook nog tips over wat voor een onderschriften je bij je foto’s kunt gebruiken of welke hashtags er goed bij passen! Ideaal!

   Antwoord
 6. rachel

  ik ben een talwind gebruiker en vind het een super programma!

  Antwoord
  • Veerle

   Gebruik je Tailwind vooral voor Instagram of Pinterest?

   Antwoord
 7. RaGaSto

  Dat is interessant! Voor mij misschien niet eens zozeer als verdienmodel, maar wel als planningtool. Ik ga me er eens goed in verdiepen. Thanx!

  Antwoord
  • Veerle

   Yes, het voordeel van een planningtool gebruiken, is dat je consistenter bent, wat uiteindelijk meer inkomsten gaat opleveren!

   Antwoord
 8. Felice Veenman

  ik heb heel lang buffer gebruikt, voor twitter, facebook plan ik direct op facebook in en hetzelfde geld voor Pinterest
  Ik ben inmiddels overgestapt naar tweetdeck, dat is wat meer werk, maar wel goedkoper. En al die tooltjes voor een tientje per maand, dat loopt toch op

  Antwoord
  • Veerle

   Het loopt zeker op wanneer je allerlei verschillende tools gebruikt per medium. Het verschilt ook wel hoe makkelijk sommige tools zijn en of er een gratis variant is. Het risico is dat je dan weer teveel verschillende tools moet gebruiken en daardoor ook weer veel tijd kwijt bent!

   Waarom deze tool naar mijn idee voor Instagram iets toevoegt vergeleken met andere tools (zoals later) is dat het ook inspireert in welke content je kunt gaan maken. Daarnaast raadt het hashtags aan, waar je bij andere tools ze zelf moet bedenken!

   Antwoord
 9. Stefaan De Winter

  Zoveel tips! Ik denk dat ik deze middag maar is goed door je website ga surfen! x

  Antwoord
  • Veerle

   Leuk om te horen! Mocht je na het rond surfen nog vragen hebben, stel ze gerust!

   Antwoord
 10. Simone

  Ik heb de gratis versie eens gebruikt, maar moet me er nog iets meer in verdiepen.

  Antwoord
  • Veerle

   Hopelijk heb je dan nog een aantal posts verder om alle benefits hiervan te leren kennen!

   Antwoord
 11. Caroline

  Dit ga ik op mijn gemak nog eens nader bestuderen want ik zie heel veel nuttige tips.

  Antwoord
  • Veerle

   Het is echt een handige tool, dus maak er zeker even tijd voor!

   Antwoord
 12. Manon

  Ik wil graag wel handmatig posten, maar dat van die hashtags lijkt me wel fijn.

  Antwoord
  • Veerle

   Je kan altijd gewoon de trial versie gebruiken en er niet mee posten, in dat geval ga je niet over de 30 posts heen en kan je dus wel de hashtag finder gebruiken!

   Antwoord
 13. Jouvence

  Handig dat je met Tailwind kunt inplannen. Zelf houd ik het toch gewoon bij het handmatig pinnen.

  Antwoord
  • Veerle

   Ik vind Tailwind voor Pinterest helemaal een uitkomst, ik hoef niet meer bij te houden op welke borden ik welke pin al heb geplaatst, omdat ik weet dat ik alles volledig in Tailwind heb ingepland. Ideaal.

   Voor Instagram vind ik het soms toch wel fijner om handmatig te plaatsen, zodat je meer contact houdt met de mensen. Ik combineer het handmatig plaatsen me ingepland plaatsen het liefst!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.