Welke tools heb je nodig voor Pinterest Affiliate Marketing

jan 12, 2019 | Tools

Welke tools heb je nodig voor Pinterest Affiliate Marketing?

Om je Pinterest Affiliate Marketing strategie zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal tools die je in wilt zetten. In dit artikel staan al deze tools voor je toegelicht. Lees je mee?

Een huisstijl

 • Het werkt beter wanneer je hele Pinterest account een gelijke uitstraling heeft. Dit kan je doen met dezelfde kleuren in de omslagafbeeldingen, maar ook door je custom pins allemaal in dezelfde huisstijl te doen.
 • Ik heb een aantal formats waar ik mijn custom pins in doe. Hierdoor zijn ze redelijk herkenbaar en is het makkelijker om nieuwe pins te maken.
 • Kies voor een vaste kleurcombinatie. Er zijn een aantal websites die je hier bij kunnen helpen. Ik gebruik hiervoor vaak Paletton en Coolors.

Afbeelding verwerkingsprogramma

Wanneer je je eigen pins maakt, moet je natuurlijk ook een programma hebben waarin je dat kunt bewerken.

 • Mijn favoriet daarvoor is Canva. Je kan je eigen templates maken, er zijn duizenden templates waar je uit kan kiezen, kan makkelijk verschillende soorten afbeeldingen maken. Voor elk social media platform is er een standaard formaat met verschillende templates. Wanneer je een pro account hebt, kan je verschillende huisstijlen opslaan en fonts toevoegen. De beste investering als je met Pinterest Marketing of bloggen wilt beginnen, als je het mij vraagt.
 • Een alternatief voor als je geen Photoshop hebt, is Picmonkey. Ook deze tools werkt volledig online en heeft verschillende templates. Je kan je afbeeldingen ook opslaan en met de betaalde versie kan je ook filters opslaan om je foto’s mee te bewerken.

Een schedule tool

Wanneer serieus aan de slag gaat met Pinterest, is het handig om een inplan-tool te gebruiken. Er zijn een aantal officiële mogelijkheden.

 • Sindskort heeft Pinterest zijn eigen scheduler. Je kan nu wanneer je een nieuwe pin maakt, kiezen om deze later te publiceren. Het overzicht van ingeplande pins staat op je profiel > pins > geplande pins. Het is nog niet de meest handige manier van inplannen, maar het is zeker van toegevoegde waarde.
Voorbeeld van Geplande pins
 • Tailwind is dé inplan-tool. Je kan pins plannen, lid worden van tribes en oude pins laten loopen op bepaalde borden. Tailwind heeft zoveel functies die ik niet allemaal ga toelichten in dit artikel. In dit artikel staan alle redenen hoezo Tailwind dé tool is die je nodig hebt als je geld wilt verdienen met Pinterest.

Een systeem

Ik wil je aanraden om meteen te beginnen met bijhouden van een goed systeem. Maak een overzicht van alle affiliate programma’s waar je bij aangesloten bent. Maak een keyword analyse bestand, zodat je altijd makkelijk je omschrijvingen kan maken. Hou lijsten bij voor je inspiratie of een planning.

 • Trello is wat mij betreft de beste tool om overzicht te creëren. Je kan per onderwerp een bord aanmaken. Voor elke pin die je maakt, maak je een card aan en stelt de due date in op de dag dat je hem pint. Doordat je je bord aan een calendar kan koppelen, krijg je hiermee een fantastische editorial kalender. Je ziet meteen wanneer je die pin voor het laatst hebt gedaan en wanneer je hem weer zou kunnen inzetten.
 • Google spreadsheet blijft voor mij toch de beste tool. Ik heb verschillende overzichten met welke programma’s ik bij ben aangesloten, welke mensen op Pinterest voorbeelden zijn, welke onderwerpen ik nog wil pinnen, welke keywords goed voor me werken.
 • Evernote is natuurlijk ook een fantastische tool om lijsten in bij te houden. Voor mij is Evernote de place to be voor to do lijsten en inspiratielijsten. Het werkt zo overzichtelijk in Evernote, dat ik eigenlijk niet zonder wil.

Overige tools

 • Ifttt staat voor If This, Then That. Het is een gratis platform wat al je social media kanalen aan elkaar kan koppelen. Zo gebruik ik het om mijn Instagram posts ook op Twitter te laten zien. Of om een maandelijkse Spotify lijst te krijgen van alle tracks die ik opsla in die maand. Deze tool is ook handig voor je Pinterest Marketing. Je kan instellen dat wanneer jij een artikel op WordPress plaatst, deze automatisch wordt opgeslagen op een Pinterest bord. Of dat elke Instagram post meteen op je bord terecht komt.

Pin it

Welke tools heb je nodig voor Pinterest Affiliate Marketing?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.